Udruga pulskih poduzetnica nastavlja s aktivnostima

0

Nakon dinamičnoga ljeta, udruga poduzetnica BPW Pula nastavila je sa provođenjem svojih aktivnosti, od kojih ističemo najznačajnije. Predsjednica BPW Europe Anu Vicks posjetila je  u kolovozu BPW Pula kojom prigodom se upoznala s aktivnostima članica i projektima BPW Pula. Članice BPW Pula obilježile su u rujnu 91. obljetnicu BPW International, koja je osnovana pri Ligi Naroda u Genevi, a kasnije stekla konzultativni status Prve kategorije u Ujedinjenim Narodima.

 

Predsjednica Alida Perkov sastala se u Veroni oko konkretizacije projekta Dvije Arene/ Due Arene. Projekt  Due Arene vezan je uz 40 obljetnicu bratimljenja Pule i Verone 2022.g., a odnosi se na poticanje i promicanje ženskog poduzetništva. Na sastanku sa članicama BPW FIDAPA Verona sa 3 sekcije Tiziana Sartori, Cristina Alaia i  Marise Sagiotto te s predsjednicom i tajnicom ženske sekcije poljoprivrednih proizvođača COLDIRETTI Verona -  Francesca Castellani i tajnica Stefania Barana dogovoren je susret članica u proljeće 2022.

24. rujna održao se hibridni 4. Forum BPW AdrionNet u Palermu. Uz uvodni govor predsjednice mreže poduzetnica Jadransko Jonske regije Alide Perkov, svoje su prezentacije kao predstavnice BPW Pula Hrvatska, održale MojcaTavčar - Benčić , Izabela Vitasovic i Edita Dolfini.

Izabela Vitasović je kroz primjere poslovne prakse članica BPW Pula pojasnilaglobalne potrošačke trendoveu 2021. Uspješni i inovativni poslovni primjeri naših članica prezentirani su s ciljem inspiriranja poduzetnica Jadransko Jonske regije za vlastitim inovativnim rješenjima prilagođenim novim ponašanjima i potrebama potrošača, te kako žene poduzetnice mogu odgovoriti na potrebe zahtjevnih, anksioznih i kreativnih potrošača 2021.

U svojoj prezentaciji naslova "The Digital Transformation Journey" potpredsjednica BPW Prvi Hrvatski klub Pula, Mojca Tavčar-Benčić govorila je o važnosti digitalizacije poslovanja svih poslovnih subjekata, neovisno o veličini i ustrojbenom obliku. Naime, brzi razvoj informacijsko-telekomunikacijskih tehnologija omogućio jerazvoj posve novih poslovnih modela, kao i poboljšanje i transformaciju poslovnih operacija te poslovnih funkcija u klasičnim firmama. Povećanje učinkovitosti, smanjenje operativnih troškova neke su od ključnih prednosti digitalizacije poslovanja, a COVID kriza dodatno je naglasila potrebu i važnost potrebe za digitalizacijom te je djelovala kao veliki katalizator projekata digitalne transformacije.

Uvođenje digitalnih usluga postalo je imperativ kada je postalo nemoguće surađivati s klijentima na klasičan način, a firme koje su brzo reagirale i uvele nove digitalne modele pokazale su najveću otpornost novonastalim izazovima, naglasila je Mojca Tavčar Benčić. Edita Dolfini oderirala je okrugli stolo jednakim mogućnostima za žene na radnom mjestu, uz predstavljanje inicijativa koje u tom smislu pokreće BPW Pula.

24.rujna održan je drugi ciklus znanstvenoga skupa o znamenitim ženama u Istri, u organizaciji Katedre Čakavskog sabora za povijest Istre u Pazinu, i suorganizaciji BPW Pula. Dr.sc. Alida Perkov predstavila je svoje istraživanje o Giuseppini Martinuzzi u onovremenom Austrijskom tisku. Povodom Svjetskog dana turizma 2.10.2021., dvadesetak članica BPW Pula u organizaciji sudjelovale su u druženju poduzetnica Puljštine sa poduzetnicama Buzeta i Umaga.

Prvi dio poslovnih susreta održan je u Paladinima kraj Buzeta u organizaciji Marije Ribarić, gdje je BPW članica Radmila Karlić, vlasnica Karlić tartufa, predstavila kroz besplatnu degustaciju svoju uspješnu priču o lovu i preradi tartufa spojenu sa turizmom doživljaja, gastronomijom i trgovinom. Dojmljiva priča s revitalizacijom srednjevjekovne povijesti nastavila se posjetom Kaštelu Pietra Pelosa, obnovljenom kroz EU projekt KulTERRA, gdje su članice prisustvovaleSrednjovjekovnom danu, s ciljem popularizacije i oživljavanja kulturno-povijesne baštine Istre. Članice je u Umaškoj vijećnici dočekao gradonačelnik Vili Bassanese zajedno sa Dragicom Lukin, pohvalivši u svom govoru inicijativu organiziranog poduzetničkog spajanja sjevera i juga Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa