slučaj udaranja migranata na granici

Tri policajca iz Istre suspendirana: jedan iz Pule, dva iz Rovinja

2
Foto: Lighthouse Reports/Jutarnji list
Foto: Lighthouse Reports/Jutarnji list

Trojica od četvorice policajaca su suspendirana, a riječ je o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nadzoru granice. Izvijestio je to jučer popodne Nikola Milina, glavni ravnatelj policije o onome što je dosad ustanovio posebno oformljeni tim koji mora istražiti sve okolnosti snimke na kojoj se vide osobe u odorama kako tuku migrante, javlja Jutarnji.

Istarski.hr pak neslužbeno doznaje da je jedan suspendirani policajac iz Pule, a dva su iz Rovinja.

Policija nastavlja i kriminalističko istraživanje u suradnji s tužiteljstvom, a Milina je još dodao da ti policajci dosad nisu bili evidentirani zbog disciplinskih prekršaja, te da su to radili na svoju ruku u redovnom radnom vremenu. Nanijeli su štetu ugledu policije, te postupali suprotno svim uputama o postupanju s migrantima, o čemu je rekao Milina postoje jasne upute koje isključuju bilo kakvo nasilje, piše Jutarnji.

 

Božinović, kao jedan od najbližih premijerovih suradnika, i dalje uživa njegovo povjerenje, no budući da Plenković nije sretan zbog toga što se događa u njegovu resoru, netko će morati odgovarati, a u tom slučaju prvi na meti vjerojatno će biti pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granice Zoran Ničeno. Odgovornost bi mogla biti i na zamjeniku glavnog ravnatelja policije Jozi Šukeru, a sasvim je sigurno da bi u tom slučaju posljedice mogao snositi i Josip Gago, načelnik postaje granične policije Cetingrad gdje se incident navodno dogodio, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa