Sjećanje na Lennona i mojih nekoliko sati u njegovom rodnom gradu

1
Divna Knežević
Divna Knežević

Legendarni član Beatlesa John Lennon bi da je živ, 9. listopada proslavio 81. rođendan. To me podsjetilo na jedno od mojih putovanja u Ujedinjenu Kraljevinu, kad sam na putu za Manchester presjedala u Liverpoolu. Putovala sam početkom jeseni, 2014. godine, u vrijeme kad nije bilo nekih povoljnijih direktnih letova za Manchester. Tako sam umjesto do Londona za promjenu izabrala let do Liverpoola, odakle sam autobusom nastavila za Manchester.

Kako sam do dolaska autobusa imala slobodnog vremena, tih nekoliko sati prekratila sam razgledavanjem grada. Zapravo šetnjom kroz popularnu ulicu Mathew koja je od zračne luke John Lennon udaljena nekih 20-ak minuta. Inače, Mathew street je zbilja lako pronaći, što mi je i kćerka rekla kad me dočekala ispred zračne luke. Niz ulicu, u visini zgrada se proteže veliki transparent s poznatim imenom, a i time što je na svakom koraku neki podsjetnik vezan uz Beatlese, odmah je jasno da smo na pravom mjestu.

 

U Cavern Club gdje su se Beatlesi sastajali i imali svirke nije mi se dalo ulaziti jer sam radije izabrala Cafe 31 bar, toplo mjesto u kojem sam se ugrijala toplom engleskom juhom. Sjećam se da je bilo hladno, a uz to nas je putem pratila neka sitna kišica. Ne znam da li zbog toplog ugođaja ali jako mi je godio ambijent ovog starog kafića kojeg bih voljela ponovno posjetiti.

Nakon kafića uputile smo se prema galeriji Tate Liverpool na pristaništu Albert Dock, koja je udaljena nekih 15 minuta hodanja. Imale smo dovoljno vremena da zavirimo unutra i izbliza škicnemo neke od radova Pabla Picassa, Andyja Warhola i Claudea Moneta.

S galerijom Tate Liverpool smo završile šetnju i krenule natrag, prema autobusnoj stanici. Sjećam se da sam na početku ulice Mathew, vjerojatno kraj Lenonnove statue, zaboravila torbicu od fotoaparata. U svakom slučaju jedan kratki ali zanimljiv izlet kojeg vrijedi ponoviti. (Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa