bespravna gradnja u vodnjanu

Komunalni redar: 'Sve objekte smo prijavili inspektoratu' (video)

0
Roberto Ostoni, komunalni redar Grada Vodnjana (foto: RTL)
Roberto Ostoni, komunalni redar Grada Vodnjana (foto: RTL)

Čini se da je najjeftinija gradnja u Hrvatskoj i dalje ona bespravna. Na najatraktivnijim lokacijama diljem istarske obale niču kuće i vikendice bez ikakvih dozvola. Sve što gradovi i općine mogu je - prijaviti nepravilnost. RTL je posjetio Vodnjan koji ima veću kvadraturu bespravno izgrađenih objekata nego onih zakonitih. Zbog vikendica pokraj mora devastiraju se šume i livade. Komunalni redari svakodnevno obIlaze labirinte divljih nastambi i prijavljuju sve što nije prama zakonu.

''Sve ove kuće što ste upravo vidjeli, sve su bespravne i sve objekte smo prijavili državnom inspektoratu'', rekao je Roberto Ostoni, komunalni redar Grada Vodnjana.

I to je sve što redari mogu učiniti do dolaska građevinske inspekcije. Danas Vodnjan ima veću kvadraturu bespravne gradnje nego zakonite jer se zakoni jednostavno ne provode.

 

Od 2019. građevinska je inspekcija zaprimila više od trideset tisuća raznih prijava, a na godinu uspije zaustaviti tek oko 1500 gradnji. No broj doista uklonjenih građevina je daleko manji. Od travnja 2019. godine do danas uklonjeno je iz prostora 670 građevina, odnosno dio inspekcijskih postupaka je obustavljen jer su investitori ishodili građevinsku dozvolu nakon ''intervencije'' inspekcije, piše RTL čiji video prilog pogledajte u nastavku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa