Manje besid, više dela!

Predstavljena lista IDS-HSU-HNS za izvanredne izbore u Pazinu

0

Ispred pazinskog Kaštela 20. rujna novinarima je predstavljena kandidacijska lista IDS-HSU-HNS za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Pazina. Listu čine Vedran Ivančić, Anja Jurčić, Mirjana Monas, Karmen Gašparini, Marijo Ivanković, Željka Nefat, Saša Fabris, Miranda Karanović, Ivan Filiplić, Rosana Guštin, Saša Belac, Damir Črnja i Jelena Ivančić.

- Na ove izbore, kazao je novi predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić, izlazimo uzdignute glave sa 13 vrijednih, kvalitetnih i izuzetno motiviranihkandidata koji će svojim radom i zalaganjem u vijeću pokazati da se mjesta ne razvijaju ispraznim frazama, već ozbiljnim radom.

- U naredna dva tjedna vodit ćemo izrazito afirmativnu, konkretnu i konstruktivnu kampanju jer je to ono što Pazinu treba – suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena!, poručio je Ivančić zahvalivši se prije svega, svim građankama i građanima Pazina koji su na prošlim izborima prepoznali snagu naše liste i našeg programa. Podrška od gotovo 40% za našu listu nešto je što čovjeka zaista obvezuje i tjera vas da se potpuno posvetite vašem gradu. Hvala i preostalim 60% jer su nam jasno rekli što misle da moramo promijeniti. A to je upravo ono na čemu smo predano radili u proteklim mjesecima!, naglasio je predsjednik pazinskog IDS-a.

'Naša lista ima sad nova lica i novu energiju'

- Naša lista ima sad nova lica i novu energiju, na stol stavljamo svježe ideje, inovativan pristup u komunikaciji s našim sugrađanima i konkretno djelovanje pri rješavanju gorućih problema i prioriteta našeg grada. Jako dobro znamo da su kvalitetni, održivi i pametni projekti temelj svakog razvoja, zato ih u našem programu ima napretek. No, ono što želim naglasiti jest da će odsad na dalje u centru našeg djelovanja biti – ljudi!

- Kroz idućih ćemo deset dana predstaviti na jedan drugačiji način program na kojem smo radili, a danas imam čast predstaviti ljude, kako nezavisne tako i stranačke kandidate, koji iznimno dobro poznaju i žive za naš kraj, koji su aktivni i prepoznatljivi, koji žele dati svoj doprinos zajednici i koji su ovdje iz želje da nešto promijene na bolje. To su osobe koje su aktivni sudionici u našoj zajednici, svatko u svom području -društvenom životu, očuvanju tradicijskih vrijednosti i običaja, zaljubljenici u sport, obrtnici, studenti i ekonomski stručnjaci.

 

Predstavljajući kandidate, Ivančić je istaknuo da su svi spremni marljivo prionuti poslu. - Želimo da naš grad konačno dobije sigurnu zaobilaznicu i da se kamioni ne voze po gradu. Želimo da se sigurno dovrši Dom za starije i nemoćne, želimo vrtiće tamo gdje je potrebno, želimo apsolutno otvoren proračun i efikasnu gradsku upravu, želimo uređeni centar po uzoru na ostale gradove u Istri. Pazin je povijesni grad, a centar mora postati dostupan svima, poput dnevnog boravka! Naš grad treba bolja parkirna i prometna rješenja. Smatramo da se ciljanim programima može puno više pomoći našim obrtnicima, da se politika stipendiranja studenata i učenika može poboljšati. Pazin treba biti uspješan i otvoren grad, pravo srce Istre. Zato trebamo jasne strategije i dobru suradnju sa svim općinama Pazinštine, naveo je Ivančić, zaključivši:

- Sve to možemo postići jedino radom, zato smo i odabrali slogan „Manje besid, više dela! Današnjim predstavljanjem učinili smo tek prvi korak. Radujemo se što ćemo u narednim danima obići sve MO, sve kantune našeg grada kako bismo sa što više ljudi otvoreno razgovarali o našim planovima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa