Poreč: Skrivio prometnu nesreću i prijetio policiji

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Porečka je policija prijavila 33-godišnjaka zbog prometnih prekršaja, a provest će nad njim i kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo.

U četvrtak, 2. rujna oko 5.10 sati, 33-godišnjak je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na raskrižju Vukovarske ulice i Ulice županije Somogy. Upravljajući vozilom VW Golf, pulske registarske oznake, pod vidnim utjecajem alkohola, zbog neprilagođene brzine kretanja je prilikom skretanja u Ulicu županije Somogy izgubio nadzor na vozilom i udario u rubnjak pješačkog nogostupa, nakon čega se vozilo nakratko nastavilo nekontrolirano kretati po prometnoj traci.

Vozač je odbio alkotestiranje, a prilikom pregleda utvrđeno je kako kod sebe ima 0.5 grama marihuane. Policijski službenici su ga uhitili, a s obzirom da je nakon smještaja u policijske prostorije udarao rukama i nogama po vratima te je prijetila opasnost od samoozljeđivanja, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile. Tijekom policijskog postupanja jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen, a 33-godišnjak je dvojici policijskog službenika uputio ozbiljne prijetnje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnjaku je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, a policija će naknadno provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je na štetu policijskih službenika počinio kazneno djelo prijetnje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa