Općina Kanfanar organizira ciklus radionica o EU fondovima

0

Općina Kanfanar organizira ciklus radionica na temu EU fondova i projekata. Cilj radionica je informirati poljoprivrednike, obrtnike i poduzetnike s područja općine o postojećim natječajima i prilikama koje su im na raspolaganju za unaprjeđenje njihova poslovanja i razine konkurentnosti na tržištu. Osim toga, građanima će biti omogućena stručna pomoć pri prijavi projekata u obliku savjetovanja i sl.

U planu je održavanje četiri radionice koje će biti organizirane tijekom rujna i listopada. Održavanje prve u nizu radionica predviđeno je za četvrtak, 9. rujna u 19 sati u Domu mladih u Kanfanaru.

Tematski, radionice su podijeljene u četiri segmenta, tako da će na svakoj od radionica biti obrađen jedan:

- EU FONDOVI: opći pregled EU i nacionalnih fondova, s posebnim naglaskom na fondove u području poljoprivrede, poduzetništva i ribarstva. Pregled aktivnosti koje se financiraju u okviru pojedinog fonda kao i opće postavke koje prijavitelji moraju zadovoljiti kako bi aplicirali svoj projekt.

- OTVORENI NATJEČAJI ZA POLJOPRIVREDNIKE: pregled otvorenih i najavljenih natječaja za male poljoprivrednike, mogućnosti financiranja aktivnosti (nabava opreme, materijala, proširenje djelatnosti, sufinanciranje premija osiguranja od elementarnih nepogoda, mogućnosti jačanja kapaciteta poljoprivrednika, umrežavanje i sl.)

- OTVORENI NATJEČAJI ZA PODUZETNIKE I OBRTNIKE: pregled otvorenih i najavljenih natječaja za MSP sektor i obrtnike, pregled aktivnosti koje se financiraju, uvjeti za prijavitelje, unaprjeđenje kapaciteta poduzetnika i obrtnika i sl.

- PREGLED NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE: pregled i objašnjenje zasebnih stavki u okviru prijavne dokumentacije kao i dijelova natječajne dokumentacije; definiranje najvažnijih dijelova projektnog prijedloga (opći i specifični ciljevi, aktivnosti, rezultati, outputi, logička matrica projekta)

Ovim radionicama, koje su besplatne za sve polaznike, Općina Kanfanar nastoji omogućiti svojim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima bolju informiranost o dostupnim natječajima i mogućnostima za financiranje projekata, a osim kroz same edukativne radionice, pomoć u prijavama projekata općina će pružiti i osiguranjem besplatne stručne pomoći i savjetovanja u razvijanju, pisanju i prijavi svojeg projekta na aktualne natječaje.

Pozivaju se ovim putem svi zainteresirani na sudjelovanje u radionicama, a zbog poštivanja epidemioloških mjera obavezne su prijave koje se vrše putem e-maila opcina@kanfanar.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa