Zoran Rabar, predsjednika Gradskog vijeća Poreča:

'Zennaru je omogućeno da mu kamera ostane u prostoriji vijećnice'

0
Zoran Rabar
Zoran Rabar

Na događanja koja su se dogodila 9. kolovoza na sjednici Gradskog vijeća a vezano za temu snimanja sjednica gradskih vijeća i neovlaštenog unošenja snimateljske opreme, reagirao je Zoran Rabar, predsjednik Gradskog vijeća Poreča.

"Htio bih još jednom napomenuti i istaknuti da se od srpnja 2018. godine, po Poslovniku, snimaju sve sjednice Gradskog vijeća Poreča. Čim je pokazan interes za snimanje Vijeća, isto smo omogućili. Također, kao što je ranije više puta najavljeno, u planu je rekonstrukcija Gradske vijećnice kojom će biti obuhvaćeno i postavljanje suvremene visoko kvalitetne opreme koja će biti integrirana u sam interijer. Nažalost zbog pandemije uređenje vijećnice koje je bilo planirano za 2020. godinu, privremeno je odgođeno.

Osim službene snimke sjednica, koju omogućava sam Grad, mogućnost snimanja imaju i svi predstavnici medija koji od gradskih službenika zaduženih za rad gradskog vijeća zatraže mogućnost snimanja sjednica minimalno 30 minuta prije početka vijeća. 

Ja sam također vijećnik, ne i službenik Grada, tako da je zahtjev upućen na krivu adresu. Uostalom, svi mediji koji se najave i dogovore, mogu slobodno postaviti opremu za snimanje.
Iako se vijećnik Zennaro nije pridržavao dobro poznatih uputa i pravila sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, omogućeno mu je da kamera ostane u prostoriji vijećnice", rekao je Zoran Rabar. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa