Stižu velike količine

Kirac održao hitan sastanak zbog otpada koji dolazi na Kaštijun

0
Ivan Kirac
Ivan Kirac

Temeljem dopisa predsjednice Uprave Kaštijun d.o.o. u kojem se traži od jedinica lokalne samouprave da smanje količine otpada koje se dovoze na Kaštijun, medulinski načelnik Ivan Kirac sazvao je 6. kolovoza hitan sastanak kojem su prisustvovali predsjednik uprave MedEko servisa d.o.o. Edo Krajcar, pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, opću upravu i gospodarstvo Suzana Racan Stern, te viši stručni suradnik za poslove načelnika Gianni Bužleta.

Iako je do prošlog tjedna Medeko servis na Kaštijun dovozio količine otpada koje su unutar planiranih okvira, zbog naglog povećanja broja gostiju koji borave u Općini Medulin, može se očekivati da će se u naredna dva tjedna količine otpada znatno povećati.

 

Zbog navedenog će MedEko servis svim hotelijerima, ugostiteljima i drugim gospodarskim subjektima uputiti dopis kojim će se isti upozoriti da neće biti u mogućnosti preuzeti miješani komunalni otpad u kojem se nalazi proizvodni otpad.

S većinom gospodarskih subjekata MedEko ima potpisane ugovore o zbrinjavanju neopasnog otpada, dok za prikupljanje biootpada medulinski komunalac nije ovlašten, već se isti predaje Metisu ili nekom drugom ugovornom sakupljaču.

Iz Općine Medulin mole sve gospodarstvenike, ali i mještane Općine da ulože dodatne napore i da pokušaju selektirati što veće količine otpada, kako ne bi doveli u pitanje zbrinjavanje otpada, te na taj način ugrozili turističku sezonu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa