načelnik kirac na mimohodu branitelja

Prvo postrojavanje bilo je na području Kažele u Medulinu

0
Delegacija Medulina na mimohodu u Puli
Delegacija Medulina na mimohodu u Puli

U 9. Mimohodu hrvatskih branitelja Istarske županije organiziranom povodom obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sudjelovali su u ime Općine Medulin načelnik Ivan Kirac, viši stručni suradnik za poslove načelnika Gianni Bužleta te poseban gost, brigadir Dario Matika.

Bila je to prigoda za prisjećanje i odavanje počasti svim našim braniteljima, a ono  čime je Općina Medulin zasigurno zaslužila posebno mjesto je to da je upravo na području Kažele u Medulinu bilo  prvo postrojavanje 119. brigade u listopadu 1991. godine. Preko 60 mještana općine koji su bili na prvom postrojavanju 119. Brigade  sudjelovalo je  u najvažnijim operacijama Domovinskog rata.

Osim što je imala velik broj dobrovoljaca, postotak odaziva na mobilizaciju u svim  naseljima bio je daleko iznad prosjeka za Republiku Hrvatsku. Zbog navedenog je Načelniku Kircu bila osobita čast sudjelovati na polaganju vijenaca na Centralnom križu na Gradskom groblju u Puli  i u parku Franje Josipa I, čime je  odana počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

Posebno je svečano i emotivno bilo sudjelovati u Mimohodu hrvatskih branitelja te koračati s onim velikanima koji su žrtvovali svoje zdravlje, zdravlje svojih obitelji, kako bi svojim najbližima i svima nama omogućili život u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

S ponosom, velikim  poštovanjem i zahvalnošću odana je  počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, te svima čija je patnja i žrtva omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske, a tu počast odajemo im svakog dana, svih 365 dana u godini. Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, samo su  prigoda  da im to  javno i svečano iskažemo, poručili su iz Općine Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa