Radojčić protiv resorta na Muzilu. Ministarstvo: 'Nismo donijeli odluku'

0
Nekadašnji vojni kompleks Muzil (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Nekadašnji vojni kompleks Muzil (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Pulski Muzil konačno bi se nakon 150 godina mogao otvoriti javnosti. Ovo bivše vojno područje uz samo more na jugu Istre od 9. srpnja 2007. zjapi prazno, u stalnom iščekivanju dolaska turističkih investitora, no dosad nitko ništa konkretno nije ponudio, piše Jutarnji.

No, s promjenom vlasti u gradu, uslijedila je i promjena načina razmišljanja oko tog atraktivnog državnog područja koje nova pulska administracija prije svega želi otvoriti građanima. Zato su već stupili u kontakt s nadležnim ministarstvima koji su spremni podržati takvu ideju. Kaže to nova predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić.

- Plan kojim se htjelo Muzil pretvoriti u turistički resort sa 2500 kreveta, golfom, apartmanskim zgradama i sličnim sadržajima odbacujemo, kao i ideju da se taj poluotok u cijelosti ponudi privatnim investitorima za realizaciju takvih sadržaja.

- Muzil vidimo bez megalomanske infrastrukture i planirajući sadržaje u skladu s nadolazećim problemima povezanima s klimatskim promjenama - ističe Radojčić. Kaže nam da su prvi razgovori u nadležnom ministarstvu su već pokrenuti i da izgleda da postoji sklonost suradnji s Gradom Pulom i otvaranju Muzila za javnost te za očuvanje njegove prirodne ljepote i valorizaciju one povijesne, piše Jutarnji.

 

Iz Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine pak kažu da trenutno razmatraju što dalje. Odluku još nisu donijeli.

- Za područje pulskog Muzila Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine trenutno provodi radnje sa svrhom utvrđivanja činjenica važnih za donošenje odluke o raspolaganju. Jedno od pretpostavki je izrada konzervatorske podloge koja je u tijeku. Po završetku svih potrebnih radnji moći će se donijeti odluka o raspolaganju u suradnji s Gradom Pulom i u skladu s Prostornim planom uređenja Grada Pule - navode, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa