novi detalji o zlostavljanju u istri

Ispovijest maturantice: Osvijestila sam se na Intenzivnoj u Puli

0
Ilustracija (foto: Igor Soban/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Igor Soban/PIXSELL)

Policijska uprava istarska je za Index potvrdila da istražuje navode o silovanjima tijekom događaja za maturante X-Jam na poluotoku Lanterna kod Poreča, o kojima su počeli pisati austrijski mediji.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Neslužbeno se doznaje kako je žrtva silovanja bila 18-godišnja djevojka iz Austrije, piše Index.

Jedna maturantica je za austrijski list Heute opisala što joj se dogodilo u Istri, prenosi Fenix magazin.

"Bila sam 2. srpnja sa zaštitarima na Hip-Hop-Stage Festivalu. Jedan od njih mi je dao nešto za popiti. Nešto kasnije počela sam se savijati od grčeva i više sam puta povraćala. Umjesto da su pozvali hitnu sanitetsku pomoć, jedan od zaštitara me je zgrabio za ruku i pokušao na silu odvući u moju sobu", ispričala je 21-godišnja Sophie iz Gornje Austrije. Heute navodi kako je kratko nakon konzumacije pića Sophie pozlilo i da više nije znala za sebe, a osvijestila se tek u jedinici intenzivne njege u klinici u Puli, gdje je dovezena sa znakovima trovanja.

 

Kako izvještava Heute, liječnici su joj uz ozljede ruke i ogrebotine dijagnosticirali i "epileptični napadaj, izazvan nepoznatom psihoaktivnom supstancom, koja je u višoj dozi opasna za život". U nastavku list piše da je slučaj prijavljen agenciji specijaliziranoj za organizaciju maturalnih party-putovanja Austrijanaca u Hrvatsku X-Jam, liječnicima koji su se na licu mjesta mogli uvjeriti o čemu se radi, kao i lokalnoj policiji koja je pokrenula istragu, no do sada, kako se ističe, bez posljedica za one koje se sumnjiči za zlostavljanje i one koji su to trebali spriječiti, piše Index.

"Cijela je stvar sada kod jednog odvjetnika", istaknula je Sophie za Heute. 

Ostali austrijski mediji sa zgražanjem pišu o spolnom zlostavljanju maturantica u Hrvatskoj. Ističu kako su jučer u internetski poštanski sandučić 18-godišnjeg austrijskog maturanta, inače otkrivača spolnog zlostavljanja Bastiana K., gotovo svake minute stizale potresne ispovijedi djevojaka koje su bile seksualno uznemiravane od zaštitara. Jedna od njih je ispričala kako ju je do sobe pratio jedan od zaštitara i potom, iako je ona to odbila, s njom ušao u sobu i gurnuo na krevet: "Snažno me je pritisnuo i ruku stavio u moje gaćice", rekla je Heuteu, prenosi Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa