Istramet 'poklopio' EU anketu: 'Čini se da su je sami sponzorirali'

0
Lipanjski ljetni pljusak na našoj obali (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)
Lipanjski ljetni pljusak na našoj obali (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

Prema najnovijem istraživanju Eurobarometra, objavljenom prošli tjedan, europski građani smatraju da su klimatske promjene najveći globalni problem. Štoviše, 93 % ispitanika smatra da su one ozbiljan problem, a 78 % da je riječ o vrlo ozbiljnom problemu, objavio je regionalni meteo portal Istramet.

Najozbiljnijim problemom s kojim se svijet suočava više od četvrtine ispitanika (29 %) smatra okolišna pitanja, odnosno klimatske promjene (18 %), degradaciju prirode (7 %) i zdravstvene probleme zbog onečišćenja (4 %). Čak 90 % Europljana slaže se da bi se politički odgovor Unije trebao usredotočiti na što veće smanjenje emisija stakleničkih plinova i kompenziranje preostalih emisija kako bi se do 2050. postigla klimatska neutralnost, tvrdi EU, prenosi Istramet.

Ipak, Istramet je na svom Facebook profilu kritički komentirao: "Čini se kako je anketu sponzorirala sama EU, a slučajno se savršeno poklapa s političkim ciljevima vodećih zemalja.".

Komentar je dobio brojnu podršku.

 

"Najveći globalni problem je siromaštvo.. I tisuće umrlih od gladi dnevno. Ali taj problem je vrlo lako rješiv. Bogati trebaju dati samo 1% posto svojeg bogatstva, da bi svi bili siti.. I zato se gura taj 'problem' klimatskih promjena... A klima se mijenja oduvijek i zauvijek i nije data jednom za svagda.", komentirao je jedan prijatelj na Facebooku.

"Izgleda kako stvari stoje to je najveći problem onih koji će nam vrlo brzo uturiti novu agendu da svi moramo voziti elektičara ...jer sve ovo topi led , stvara uragane ....a kad tamo Kinezi stvaraju vještačko sunce ...umjetne kiše, maglu ....tuču veličine male lubenice ...viruse ....", "Glupost, uz svu modernu tehnologiju u nekim stvarima i dalje idemo unazad, a ne u naprijed, što je već netko rekao glad je najveći problem, ne klima", komentirali su drugi.

"Jeste jeste...vrijeme je uvijek utjecalo na čovjeka ali tek sada....kao da uvjek puše vjetar fen...", "Prvo stvoriš problem, pa onda ponudiš rješenje i usput jako dobro zaradiš na tome, tom taktikom se bave od pamtivjeka", komentirali su na Facebooku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa