U sklopu nastave Puh Belci posjetila školu Tone Peruško

0

Osnovnu školu Tone Peruško posjetila je zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci, a sve u sklopu projekta Zavičajne nastave "U mojoj korti" koji su  u OŠ” Tone Peruško” počeli raditi u školskoj godini 2019./2020. no zbog epidemiološke situacije projekt je nastavljen i dovršen u ovoj školskoj godini.

Ravnatelj škole, Kristijan Cinkopan, srdačno je dočekao zamjenicu gradonačelnika, Elenu Puh Belci te istaknuo kako je želja bila da ovim projektom doprinesu obilježavanju Dana Grada. Učenici su sa svojim učiteljicama iskoristili slobodne trenutke i marljivo radili na oslikavanju gredica i sadnji biljaka, kako bi školu i grad obogatili slikovno i mirisno.

 

Rekao je kako su učenici sa učiteljicama Mirjanom Kontom, Erikom Trbojević i Nataliom Carraro oslikavali gredice koje su izradili domari. U radovima su sudjelovali učenici 7.a razreda, učenici 5.a razreda i učenici 8 a razreda. Oslikali su tri gredice i nacrtali godišnja doba na ulaznom pročelju škole

“U četvrtu gredicu koju su oslikali učenici 5.a razreda posađena je i maslina, poklon kume projekta, dogradonačelnice Grada Pule Elene Puh Belci. “ rekao je ravnatelj škole te zahvalio zamjenici na dolasku, na poklonu i zamolio je da zajedno posade maslinu.

Sa učiteljicom iz hrvatskog jezika Elvirom Osso Dermit su spomenuti učenici 5.a razreda napravili plakate i šešire na temu zavičajnog bilja te je njihova razrednica, ujedno i voditeljica projekta Zavičajne nastave, Natalia Carraro napravila izložbu tih radova u ulaznom hodniku škole.  Sa plakata su korišteni stihovi učenika i napisani su pokraj pojedinih biljaka na prvoj gredici, a posađene su  zavičajne biljke: menta, timijan, zlatni timijan, bosiljak, ružmarin, lavanda, kadulja, melisa, origano, slavulja, smilje, čuvar kuće i majčina dušica,

Zavičajna nastava dio je projekta koje provode škole, a ideja je krenula  iz šarolikog multikulturalnog istarskog identiteta, od bogatstva sadržanog u maloj-velikoj Istri koja čuva, njeguje tradiciju, običaje, narječja, floru, faunu i svekoliku povjesnu baštinu.

Želja da baš Istarska županija kao ozbiljna institucija ujedini sve aktivnosti, manifestacije koje se godinama odvijaju na istarskom području pretočena je u stvarnost te je pripremljen program koji ima za glavni cilj življenje Istre kroz sve osjećaje a poglavito gledanje Istre kroz ono što ona jest i sve što predstavlja a kako bi se sačuvale njezine vrednote i u budućim generacijama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa