pogledajte video

Karlo proizveo pulski gin u kojem spaja arome Sicilije i Ćićarije

0
Na predstavljanju pulskog džina u Zagrebu
Na predstavljanju pulskog džina u Zagrebu

"Moja priča o ginu započela je godinama unutrag, kada je sve što sada držim u ruci bila samo misao, ideja i nada", kaže pulski barmen Karlo Damijanić koji je počeo proizvoditi pulski gin Sette Monti.

"Danas je moja dugogodišnja želja poprimila stvarni i opipljivi oblik ljubavi i strasti pretvoren u dobru kapljicu. Ideja o stvarnju vlastitog proizvoda proizišla je iz dugogodišnjeg iskustva u radu i strasti prema kreiranju, ali i velikoj ljubavi prema gradu Puli kojemu je ovaj gin i posvećen. Gin Sette Monti, London dry gin dobio je ime prema sedam brežuljaka na kojima se proteže grad Pula, a čine ga sedam pomno biranih sastojaka od kojih se okusom i mirisom istaknuo bergamot, jednogodišnji citrus s dalekog juga Sicilije, donijevši sa sobom dašak slatko kiselog dojma.", kaže Karlo.

 

"Njegovu punoću utjelovljuje borovica s obronaka Ćićarije, perzijska ruža, korijander, nježna kamilica koja unosi umirijuće note, sladić - čija je glavna zadaća izbalansirati gorčinu kore bergamota te korijen angelice sa zemljastim finishem. Sinergijom sedam sastojaka, stabilizacijom destilata na -7 celzijeva stupnja te maceracijom borovice 70 dana dobili smo poseban proizvod u koji je utisnuta čista i potpuna ljubav prema kreiranju", kazao je Karlo. (Foto: Facebook, video: Youtube)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa