Korona u Domu za starije u Puli iako su svi cijepljeni

1

U pulskom Domu umirovljenika Alfredo Štiglić prije desetak dana brzim antigenskim testom utvrđeno je da je desetak korisnika pozitivno na korona virus, a svi osim jednog pozitivnoga korisnika ranije cijepljeni s obje doze cjepiva, doznaje 24sata.

Kako 24sata doznaje od ravnateljice Vesne Grubišić Juhas, svi su korisnici dobro, odnosno nitko nije razvio simptome, no to što imaju pozitivnih na koronu neugodno ih je iznenadilo. Testove su proveli nakon što su oboljele tri djelatnice, no s obzirom na velik broj procijepljenih, nisu se nadali problemu.

- Od 140 korisnika, koliko ih je u prosjeku u toj zgradi doma, procijepljeno je čak njih 122. Mnogi su primili obje doze, neki još čekaju drugu, tako da je ostalo samo nekoliko korisnika koji su se nedavno uselili i još se nisu stigli cijepiti. I među djelatnicima je procijepljenost oko 60 posto, pa su nas ovi pozitivni testovi na koronu jako uznemirili - kaže Juhas.

 

Stručnjaci su ih donekle umirili rekavši kako je to potvrda da virus postoji u zraku, no budući da su korisnici cijepljeni, to ne znači da će i oboljeti. U suradnji s epidemiološkom službom odmah su izolirali korisnike da bi se rizik za one koji nisu cijepljeni sveo na najmanju moguću mjeru i svakodnevno u suradnji s epidemiološkom službom prate stanje korisnika.

No kako o tome nije bilo izvještaja za medije, niti se u izvještajima o broju zaraženih moglo primijetiti da se povećao broj pozitivnih na koronu u Istarskoj županiji, izazvalo je zabunu među korisnicima i članovima obitelji.

- Zabunu je izazvalo to što su korisnici testirani samo brzim antigenskim testovima, ne i PCR testom, no nema govora o tome da bi se brojevi skrivali – kaže za 24sata Dino Kozlevac, voditelj istarskog Stožera civilne zaštite. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa