kult plavekamenice:

U ovim hotelima Istre i Kvarnera treba odsjedati zbog hrane!

0
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Gastroportal Kult plave kamenice sastavio je izbor dobrih do vrhunskih hotela na sjevernom Jadranu s ozbiljno dobrim restoranima, što dobro dođe u situacijama kad su ponekad svi nehotelski restorani zatvoreni zbog pandemije. Evo koje hotelske restorane vrijedi posjetiti zbog hrane po izboru gastroportala Kult plave kamenice.

1. Grand Park, Cap Aureo, Rovinj
Cap Aureo, smješten na najvišem katu jednog od najboljih hrvatskih hotela, restoran je originalne, lokalno nadahnute moderne visoke kuhinje . Chef Jeffrey Vella tehnički je ravan mnogim velikim svjetskim kuharima. Večera u Cap Aureu čisti je gastronomski spektakl.

2. San Rocco, Brtonigla
San Rocco je pouzdani fine dining restoran s izvrsnom poslugom. U San Roccu, i u restoranu i u hotelu i u baru, zaista vole i poštuju goste. Hrana je izrazito sezonska, a vinska lista spada među bolje u Istri. Obitelj Fernetich, vlasnici San Rocca, trebala bi držati predavanja o ugošćavanju i hotelijerstvu.

3. Navis, Opatija
Najbolji opatijski hotel ima restoran koji ujedinjuje moderni lokalni fine dining s izvrsnim i originalnim sushijem, i jako dobrim vinima.

 

Pogledi s terase i iz restorana dramatično su lijepi. Chef Tino Sinožić koji radi za Navis od petnaeste godine, izrastao je u jednog od vodećih hrvatskih kuhara mlađe srednje generacije. Preporučujemo Sinožićeve proljetne varijacije na temu škampa i šparoga.

4. San Canzian, Luciano, Buje
San Canzian kraj Buja nauzbudljivije je uređeni istarski hotel. U restoranu Luciano od ovog proljeća kuha veliki Dino Galvagno, jedan od najvažnijih hrvatskih chefova 21 stoljeća. Meni je ultralokalan; skoro svi dobavljači hrane nalaze se oko pola sata vožnje od hotela.

5. Ikador, Nobilion, Ika
Ikador je, dakle, najluksuzniji hotel na sjevernom Jadranu. Ikador Opatijskoj rivijeri donosi dodir Monte Carla. Lokalni chef Dino Knežević poštovatelj je klasičnih kuharskih postupaka, pa tako demi glace kuha skoro dva dana, baš kako treba. Knežević klasične i neke moderne  kulinarske tehnike udružuje s lokalnim povrćem i ribom, ali i sa svjetskim delikatesama poput japanske govedine.

6. Peteani, Labin
Peteani je korektan hotel u jednom od ljepših istarskih gradova, s jako hvaljenim restoranom koji se bazira na modernoj interpretaciji tradicionalne istarske kuhinje, donosi Kult plave kamenice na čijim stranicama pogledajte cijelu listu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa