havarija nizozemskog teretnjaka

'Naš brod se sam spasio. Navikao je na takva bacanja. Žilav je...'

1
Gordana Deranja
Gordana Deranja

Nakon havarije nizozemskog teretnjaka na kojem se nalazio i brod koji je izrađen u pulskom brodogradilištu Tehnomont, sve djelatnike tog brodogradilišta razveselila je vijest da je njihov brod neoštećen, piše 24sata.

Nizozemski brod Eemslift Hendrik uhvaćen je u tegalj, a spašena su i dva broda koje prevozi iz šibenskog brodogradilišta Iskra. Predsjednica Uprave Tehnomonta, Gordana Deranja kazala je da se radilo o kvalitetnoj gradnji te da je brod izgrađen od aluminija.

 

- Mi smo taj brod napravili u Tehnomontu i prodali, ali smo i dalje emotivno vezani za njega. Brod kojeg su Norvežani angažirali pokupio je naš brod i još dva broda iz Šibenika. Zbog cijele havarije nismo spavali i pratili smo cijelu situaciju, bez obzira što brod nije više naš. Mi smo ga napravili i bili smo emotivni oko cijele situacije koja se dogodila. Sve se odigralo za nevjerojatnog nevremena praćenog valovima od oko 18 metara. U tom nevremenu nizozemskom je brodu otkazao motor. Čuli smo da mu se poremetio teret koji je imao unutra i nagnuo se na bok. Pristigli su spasioci sa helikopterom i spašavali ljude. Najvažniji su u svemu tome ljudski životi. Onog trenutka kada su ljudi bili na sigurnom, čekalo se smirenje mora. Bilo je gusto jer se mogla dogoditi i potencijalna ekološka "bomba", jer se radilo o brodu od preko 100 metara krcatom goriva. Da je potonuo vjerojatno bi došlo do izlijevanja dizela i ulja - objasnila je Deranja koja je, dodala je jako sretna što je pulski brod "sam sebe spasio", javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa