Berlin izazvao pomutnju. Turisti otkazuju buking ili odlaze iz Istre

0
Ilustracija (foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Opet turistička pomutnja u Istri kao i prošlog ljeta. Preko noći Njemačka je odlučila „skinuti” Istru sa zelene zone u koji je bila uz španjolsku Mallorcu jako dugo, i to u trenu kada je su se na more u nešto većem broju počeli spuštati njihovi gosti – njih oko 6 tisuća. Većina ih je počela dolaziti od početka ovog tjedna, a dobar dio dolazaka očekivao se i danas. A sada oni koji su došli više ne znaju što da rade, da li da se vrate ili ne. Oni koji dolaze pitaju se trebaju li slušati svoju Vladu, javlja Jutarnji.

Naime, Istra im je bila jako privlačna jer je to bila jedina strana autodestinacija gdje su mogli putovati bez nakon povratka moraju u petodnevnu karantenu. To je mnogim obiteljima i kampistima bilo jako privlačno pa su se za dolazak odlučili u zadnji tren, praktički 24 sata prije dolaska.

 

- Da smo i dalje ostali zeleni, naš bi kamp danas bio popunjen do kraja. Otvoreni smo cijele zime, i stalno se nešto događa, ali ovo je ipak bio nešto veći dolazak. Kako se dogodilo to što se dogodilo, ljudi koji su danas trebali doći, otkazali su buking, a oni koji su došli prije par dana odlučili su otići. Tako da kod nas imate masovniji odlazak Nijemca kućama, kazao nam je vlasnik obiteljskog kampa u istarskoj Funtani Adriano Ukušić. I kod privatnih iznajmljivača je situacija šarolika, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa