Gasi se tvornica u Umagu? 'Količina proizvedene rajčice pada'

0
Dani rajčice u Umagu 2019. godine
Dani rajčice u Umagu 2019. godine

"Podravka" nije donijela odluku o zatvaranju tvornice u Umagu. Kada je riječ o suradnji s našim dugogodišnjim kooperantima s područja Istre, navedenu suradnju smatramo korektnom te smo u kontinuiranoj komunikaciji s njima. Želja nam je da naši kooperanti proizvode dostatne količine industrijske rajčice za potrebe naše proizvodnje, no situacija posljednjih godina je nažalost nešto drugačija, s obzirom na to da iz godine u godinu količina proizvedene rajčice za potrebe naše proizvodnje pada pa smo prisiljeni tražiti kooperante i s drugih područja kako bismo u potpunosti mogli zadovoljiti naše potrebe, piše Slobodna Dalmacija. Prenosimo dio teksta u nastavku.

Tako su nam iz "Podravkinih" korporativnih komunikacija odgovorili na pitanja planiraju li zatvaranje tvornice za preradu rajčica u Umagu, je li ta kompanija vlasnik zemljišta na kojem se nalazi tvornica, je li točno da je proteklih dana demontirana i premještena u "Podravkinu" tvornicu "Kalnik" u Varaždinu nova Tetra Pak A3 Flex proizvodna linija, koja je instalirana prije tri godine u umaški pogon...

 

Više od pola stoljeća "Podravka" u središtu Umaga, uz more, ima tvornicu u kojoj se donedavno uz preradu rajčice bavilo i drugim povrćem i proizvodnjom čaja, a onda je od svega, malo-pomalo, ostala samo prerada rajčice.

Proteklog se desetljeća odlazak "Podravke" spominjao mnogo puta, jednako kao i mogućnost preseljenja tvornice u umašku poduzetničku zonu, no od toga nije bilo ništa, premda je Grad Umag itekako izlazio u susret pogodnostima i olakšicama. Ovih dana navodno je nova, prije tri godine instalirana linija za pakiranje preseljena u tvornicu povrća "Kalnik" u Varaždinu, a nekima od tridesetak radnika ponuđena su radna mjesta u Varaždinu. Prije ih je bilo osamdesetak, a onda je dio radnika raspoređen na rad u tvornicu "Mirna Rovinj", odakle se vraćaju u umašku tvornicu u sezoni prerade rajčica, javlja Slobodna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa