Pulski instalater otkrio što je najbitnije za dobro centralno grijanje

0
Domagoj Hajduh
Domagoj Hajduh

Bez hlađenja se donekle i može živjeti, ali bez grijanja - teško. Životni prostor mora biti primjereno ugrijan, a prevelike razlike u temperaturi u različitim prostorijama riješavaju se centralnim grijanjem. Domagoj Hajduh, direktor pulske tvrtke D.H. Energy bavi se montažom centralnog grijanja.

Firma je osnovana 2017. godine u Puli a primarna joj je djelatnost postava elektroinstalacija i strojarskih instalacija u koje se ubrajaju ventilacija, grijanje i hlađenje. D.H. Energy izvodi i vodovodne radove, odnosno radove na kanalizaciji te postavljanju unutarnje i vanjske hidrantske mreže na objektima.

*Kako ste se počeli baviti montažom centralnog grijanja?
- Interes se pobudio još u mlađim školskim danima, uvijek sam volio promatrati kako nastaju razne instalacije te sam i sam počeo eksperimentirati kod kuće i naposljetku odlučio upisati srednju školu tog smjera.

* Koje su dobre a koje loše strane tog posla?
- Dobre strane tog posla su što je potražnja za montažom centralnog grijanja velika, a loše nedostatak vremena za obavljanje istih. 

* Na što treba posebno paziti kod montaže?
- Kod montaže najbitniji je projekt koji treba biti dobro izrađen kako bi se i radovi mogli kvalitetno izvršiti.

 

* Je li u tom segmentu bilo nekih inovacija u posljednje vrijeme?
- Na tržištu  su u posljednje vrijeme svoje mjesto zauzele dizalice topline koje zamjenjuju klasična centralna grijanja te su ekološki mnogo prihvatljivija.

* Imate li neke hobije? Što radite u slobodno vrijeme?
- U ovom poslu slobodnog vremena je malo, no trudim se izdvojiti vrijeme za odmor. Od hobija bih izdvojio planinarenje te smatram da je to jedan od boljih načina kako se opustiti i napuniti baterije za radni tjedan.  

* Kako je raditi u Puli? Što bi se moglo poboljšati?
- Svoju djelatnost obavljam po cijeloj Istri i zadovoljan sam potražnjom. Ono što bi se moglo poboljšati je ponuda materijala na skladištu u trgovinama s materijalom, smatram da je to najveći nedostatak i većinu materijala potrebno je naručivati iz drugih gradova van Istre te se zbog toga vremenski tijek radova zna produžiti. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa