PULA

Ministarstvo branitelja poziva na sistematski pregled

0

Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove je godine, već petu godinu za redom, u suradnji sa zdravstvenim ustanovama započelo sa provođenjem Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja u svim županijama, pa tako i kod nas. Organizacijom preventivnih sistematskih pregleda, a temeljem ranije provedenih istraživanja o pobolu i smrtnosti hrvatskih branitelja želi se skrenuti pozornost braniteljima na važnost ranog otkrivanja i liječenja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih bolesti i motivirati ih da se aktivno uključe u očuvanje, unapređenje i kontrolu svog zdravlja.

Dosadašnje četverogodišnje iskustvo provedbe putem Područnog odjela Ministarstva u Puli pokazalo je veliki interes branitelja za pristupanje sistematskom pregledu koje provodi Opća bolnica u Puli, a vrlo efikasna organizacija provedbe u bolnici rezultirala je zadovoljstvom onih koji su se odazvali po pismenim pozivima iz Ministarstva ili su se sami prijavili u Područni odjel Ministarstva u Puli.

 

Poznata situacija sa mjerama zaštite od širenja corona virusa na žalost je onemogućila nastavak provedbe u mjesecu ožujku prošle godine. Susretljivošću vodstva Opće bolnice u Puli krenulo se u provedbu preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja u ožujku ove godine uz pridržavanje epidemioloških preporuka, a s nadom da neće biti potrebe za novim zastojem zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije.

 Ministarstvo hrvatskih branitelja, Područni odjel Pula poziva hrvatske branitelje koji žive na području Istarske županije da se radi očuvanja, unapređenja i kontrole svog zdravlja prijave za preventivni sistematski pregled. Za prijavu i sve potrebne informacije branitelji se mogu obratiti Područnom odjelu Ministarstva pozivom na broj telefona 052/210-188, neposredno na adresu, Bartolomeo dei Vitrei 16 u Puli, kao i na e-mail adresu: pula.@branitelji.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa