Šareni raj Milke Vozila u Rovinju: 'S cvijećem ne možete pogriješiti'

0
Milka Vozila u svojoj cvjećarnici u Rovinju
Milka Vozila u svojoj cvjećarnici u Rovinju

Cvijeće je klasičan znak pažnje kojim odajemo poštovanje drugoj osobi, ali i motiv brojnih umjetničkih djela. S dolaskom proljeća postaje dio naše svakodnevnice. Ipak, nekima je cvijeće i puno više od toga. Nekima su ti šareni darovi prirode 'kruh', točnije posao. Kako to izgleda, ispričala nam je Milka Vozila, koja u Rovinju vodi Cvjećarnicu Silvia, nazvanu po svojoj kćerki.

* Cvjećarstvom se bavite već više od dvadeset godina. Kako je sve krenulo?
- Krenulo je 1994. godine. Jednostavno mi je pala ideja da otvorim cvjećarnu što sam i učinila i hvala Bogu još traje.

* Koje su dobre a koje loše strane tog posla?
- Sve je dobro. Sam si svoj šef, možeš biti kreativan i radiš što voliš. S druge strane, treba puno strpljenja i taktike s ljudima da shvatiš što žele. Svi gledamo na jednu stvar različito. Meni će npr. nešto biti lijepo, nekome neće i obrnuto. Iskustvom spoznaš što mušterija želi, naučiš osluškivati potrebe svojih kupaca te uspješno kreirati i udovoljavati svim željama i kriterijima.

* Pretpostavljam da najviše posla imate na Dan žena…
- Da, osmi mart je oduvijek bio jak. Rijetko koja ženska osoba ne voli primiti cvijeće, a i dokazano je da s cvijećem, kao poklonom, nikad ne možete pogriješiti.

 

* Kažu da obično postolar ima najlošije cipele. Je li isti slučaj s vašim vrtom ili cvijećem na terasi?
- Pa, moglo bi se reći, nemam baš vremena baviti se kući time kao što se od mene očekuje, ali uvijek gledam da donekle bude uređen.

* Koji je Vaš omiljeni cvijet?
- Svako cvijeće mi je drago. Ako moram birati, birala bih zumbule radi njihovog intenzivnog mirisa. Označavaju početak proljeća i buđenje života.

* Kako je živjeti u Rovinju? Što bi se moglo poboljšati?
- Apsolutno ništa ne bih mijenjala. Volim svoju Istru i Rovinj. Predivan grad u kojem je lijepo raditi i živjeti. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa