Medulin: Potpisan ugovor za dimnjačarsku koncesiju

0
Dejan Lončarić i Goran Peruško
Dejan Lončarić i Goran Peruško

Općina Medulin provela je postupak radi davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti obavljanje dimnjačarskih poslova, sukladno odredbama Zakona o koncesijama te Odluci o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Medulin. Općinsko vijeće Općine Medulin donijelo je 25. veljače Odluku o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Medulin trgovačkom društvu Dimnjak d.o.o. na određeno vrijeme od 10 godina od dana sklapanja ugovora o koncesiji.

Istom odlukom određeno je da je koncesionar dužan plaćati davatelju koncesije godišnju naknadu za koncesiju koja se sastoji od ponuđenog iznosa godišnje naknade u visini od 5.000,00 kuna i iznos od 3% ukupnog prihoda ostvarenog od obavljanja dimnjačarskih poslova tijekom jedne godine.

Temeljem Odluke Općinskog vijeća, u vijećnici Općine Medulin  je potpisan Ugovor o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova s tvrtkom Dimnjak d.o.o. iz Osijeka uz prisustvo direktora Dimnjaka Dejana Lončarića te pročelnika Upravnog odjela za komunalnu izgradnju i održavanje Gorana Peruška.

 

Navedeni ugovor jamčiti će mještanima Općine Medulin  nesmetano pružanje  usluge  dimnjačara i to: provjeru ispravnosti i funkcioniranja dimnjaka i uređaja za loženje, uređaja ili otvora za opskrbu zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova, obavljanje redovnih i izvanrednih pregleda dimnjaka i uređaja za loženje, čišćenje dimnjaka i uređaja za loženje te poduzimanje mjera za sprječavanje opasnosti od požara, eksplozija, trovanja te zagađivanja zraka, kako ne bi nastupile štetne posljedice zbog neispravnosti dimnjaka i uređaja za loženje.

Goran Peruško izrazio je zadovoljstvo što je  zaključen ovaj ugovor obzirom da se time rješava  jedna od komunalnih  usluga koja će našim mještanima jamčiti miran san. Iako smo i do sada s tvrtkom Dimnjak imali zaključen  ugovor o poslovno tehničkoj suradnji, ugovor o koncesiji jamčiti će brže i jeftinije pružanje usluga našim mještanima.

Dejan Lončarić  ukratko je predstavio tvrtku Dimnjak koja  od 1956. godine obavlja dimnjačarsku djelatnost i to u gradovima  Osijeku, Puli i Vodnjanu, te zapošljava 33 zaposlenika, od kojih šest majstora dimnjačara. Zaključivanjem ugovora o koncesiji usluge Dimnjaka biti će jeftinije za mještane Općine Medulin  cca 18%, odnosno  cijena čišćenja dimnjaka do 10 m biti će 435,00 kuna.

Lončarić je istaknuo kako u Istri ima više požara dimnjaka nego u Slavoniji, što objašnjava kraćom sezonom  grijanja,  improvizacijskim odabirom peći i goriva te neredovitim čišćenjem dimnjaka. Prije početka slijedeće sezone grijanja mještani Općine Medulin obavijestiti će se o načinima korištenja dimnjačarskih  usluga, kako bi svoje dimnjake i peći spremili za sigurno korištenje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa