valtura

Vlasnik parcele s kamp kućicom: 'Rečeno je da je dozvoljeno'

0
Ilustracija (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Već godinama je u Istri ustaljena legalna praksa usitnjavanja velikih privatnih poljoprivrednih parcela. Te se manje parcele zatim prodaju, a kupci na njih dovode kamp kućice. Sve to često bude samo prvi korak u pripremi za buduću nelegalnu gradnju objekata, javlja Radio Pula s čijih internetskih stranica prenosimo dio teksta u nastavku.

Često tako nastaju i čitava nelegalna naselja. S ovim problemom suočavaju se gotovo sve istarske općine, a najnoviji primjer dolazi iz Valture u općini Ližnjan.

Pitali smo nove vlasnike usitnjenih poljoprivrednih parcela znaju li da je riječ o poljoprivrednom zemljištu i što je s kamp kućicama koje su tamo postavili.

- Tako je, znam....radim samo nastrešnicu za vodu....a kamp kućica - to je rečeno da je dozvoljeno...

- Prvo gradimo zid i onda ćemo posaditi masline i bio bi mali OPG...

- Uglavnom radimo vrt i voćnjak i imamo takve planove....kampica? Komunalni redari su rekli da je, "kao", dopušteno? 

 

Ali nije. Prostornim planom općine Ližnjan definirano je da se na poljoprivrednom zemljištu mogu graditi samo objekti poljoprivredne namjene uz suglasnost općine i županije.

- Naše komunalno redarstvo prijavi građevinskoj inspekciji koja izađe na teren, izda rješenje o uklanjanju, ali tu priča staje - kaže Marko Ravnić, načelnik općine Ližnjan, donosi Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa