Miletić odgovorio Vučiću

'Dođite u Istru ako želite naučiti nešto o vinu, suživotu i toleranciji'

2
Boris Miletić
Boris Miletić

Boris Miletić, predsjednik IDS-a i kandidat te stranke za istarskog župana, odgovorio je 6. ožujka na izjavu predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kako je „istarska malvazija loše vino koje ništa ne valja“.

„Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dijele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju“, kaže Miletić u odgovoru i nastavlja: „Gospodinu Vučiću skrećem pažnju na par činjenica. Rad i trud istarskih vinara prepoznat je u cijelom svijetu. Istarska vina redovito dobivaju zlatne medalje na svjetskim natjecanjima, a prošle godine dobila su Platinastu medalju na najvećem svjetskom natjecanju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svjetskih vina. Osim po vinu, Istra je svjetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu!

 

Srbiji želimo svako dobro u razvjianju kvalitetnih vinskih sorti, a mi smo uvijek spremni pomoći i podijeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

Kao što znate, u Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Proporučio bih gospodinu Vučiću da nas posjeti i nešto nauči.  

Na kraju, nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz riječi velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara:'Čija je Istra, njegov je svet' Živjeli!“, poručuje na kraju svog odgovora Boris Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa