aleksandar Vučić:

'Istarska malvazija je najodvratnije vino, ne znam tko to može piti'

1
Aleksandar Vučić je 2015. godine primio i tadašnjeg EU parlamentarca Ivana Jakovčića
Aleksandar Vučić je 2015. godine primio i tadašnjeg EU parlamentarca Ivana Jakovčića

Istarska malvazija "loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog suradnje s Vojislavom Šešeljem i ustvrdio da se od tada promijenio, prenosi Index.

"Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ga ne može piti", kazao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan, kada je osobno u BiH donio donaciju od 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.

 

Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima, od kojih je jedno bilo je li on pucao na Sarajevo.

Inače, bivši zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić, kao član izaslanstva EP-a, u Beogradu je 2015. godine sudjelovao u radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Europskoj uniji. Tom prlikom susreo s tadašnjim srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem s kojim je razgovarao o reformama koje Srbija provodi na putu prema članstvu u Uniji, o položaju i pravima manjina, o slobodi medija te o ostalim temama vezanih uz pristupni proces. Ne znamo jesu li pritom ova dva političara možda raspravljali i o kvalitetii istarske malvazije. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa