marsovo polje

Po budućim terenima NK Istre trče psi: 'Tu ne moraju imati povodac'

0
Feodora Gubaš Štifanić s Rambom
Feodora Gubaš Štifanić s Rambom

Na bivšem vojnom zemljištu na Marsovom polju u Puli, za koje je nedavno obznanjeno da postaje vlasništvo Grada, što je potpisom amenovao ministar gospodarstva Darko Horvat, bio je prvi nogometni teren u Puli, izgrađen u vrijeme Italije. Taj prostor s dva metalna gola i prašnjavom kružnom stazom oko igrališta, danas, međutim Puljani koriste i za neke druge namjene.

Iako bi se na njemu trebao graditi sportski kompleks NK Istre, na njemu se trenutno trči uglavnom na četiri noge. To je, naime, jedini prostor u gradu gdje se još uvijek mogu izvoditi psi bez povodca. Psi ne vole povodac. Slično kao i ljudi, žele slobodno trčati, skakati po zelenim travnjacima, jedni po drugima, lizati, proizvoditi čudne zvukove nosom...

Iza skromno uređenog nogometnog igrališta, uz koje se još uvijek može vidjeti ostatak talijanske nogometne tribine, prostrana je šuma, s prirodnom stazom, koju Puljani koriste za šetnju i spomenuto rastrčavanje kućnih ljubimaca. Tako smo 27. veljače tamo zatekli i Puljanku Feodoru Gubaš Štifanić, koja je izvela u šetnju svoju ljubimicu Rambu.

 

"Nekad sam odlazila s psom u Šijansku šumu, da se malo rastrči, ali sada je ovo jedino mjesto u gradu gdje se psi još uvijek mogu slobodno, bez povodca, šetati. Ili tu, ili negdje izvan naselja", kazala nam je Gubaš Štifanić.

"S psom u šetnju odlazim popodne, ili navečer. Moja Ramba voli društvo drugih pasa, ali nije jako druželjubiva. Kad vidi druge pse, uglavnom se drži po strani. Ne laje na njih, ali se niti ne igra. Najviše voli sama istraživati, njuškati, zavlačiti se. Ovdje nema agresivnih pasa, a ako vlasnik zna da je agresivan, onda ga drži na povodcu", kazala nam je Gubaš Štifanić, koja je inače grafička dizajnerica i trenutno radi od kuće.

"Radim uglavnom za pojedince, neke uljare, sad sam radila nešto za Turističku zajednicu Pule, ali i za Gradsku knjižnicu, za Festival talijanske književnosti", ispričala nam je Gubaš Štifanić, koja najvećom prednošću ove lokacije smatra neposrednu blizinu grada. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa