opća bolnica

Zbog malog broja oboljelih 'konzerviran' pulski Respiracijski centar

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

U Općoj bolnici Pula se u posljednje vrijeme smanjuje broj pacijenata na hospitalizaciji, a što je najvažnije i ukupan broj pacijenata s teškom kliničkom slikom koja iziskuje liječenje u Respiracijskom centru.

"Obzirom da je epidemiološka situacija u poboljšanju, uključivo i u Primorsko-goranskoj županiji, te da obje zdravstvene institucije imaju minimalan broj oboljelih s potrebama za liječenje respiratorom, u dogovoru s ravnateljem KBC Rijeka odlučeno je da KBC Rijeka opetovano bude, kako je i od Ministarstva zdravstva odlučeno, Primarni respiracijski centar za COVID pozitivne pacijente iz Istarske županije. Ovime naglašavamo da Respiracijski centar OB Pula nije rasformiran već je trenutno samo konzerviran. I dalje na poziciji Mornaričke bolnice ostaje sva potrebna medicinska oprema, uključivo respiratori", navodi se 17. veljače u priopćenju pulske bolnice koje potpisuje ravnateljica dr. Irena Hrstić.

"U slučaju da opetovano dođe do eskalacije broja pacijenata kojima je potrebno liječenje u Respiracijskom centru, bolnica je mogućnosti u izuzetno kratkom roku aktivirati rad u vlastitom respiracijskom centru. Posljedično, ova reorganizacija rada nema nikakve negativne posljedice za liječenje COVID-19 pozitivnih pacijenata", dr. Hrstić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa