Gradu Pazinu dodatnih 390.000 kuna za nogometno igralište

0

Početkom prošle 2020. godine, Grad Pazin izvršio je prijavu projekta izgradnje Pomoćnog nogometnog igrališta na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. Javni poziv, koji je zbog pandemije koronavirusa bio zaustavljen, ponovo je pokrenut u srpnju te je 24. prosinca dopunom odluke Ministarstva turizma i sporta godine Gradu Pazinu dodijeljeno 390.000 kuna.

Dodijeljena sredstva koristit će se za nabavu zaštitne mreže visine 6 metara i ograde prema dvorani. Inače, projekt pomoćnog nogometnog igrališta definiran je Strategijom razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za razdoblje 2017. do 2021. i kao takav od iznimne je važnosti za Grad Pazin i za sve sadašnje i buduće korisnike gradskih sportskih sadržaja pogotovo u dijelu poticanja participacije u sportu i rekreaciji odnosno omogućavanju „Sporta za sve“.

 

Izgradnja nove infrastrukture pridonijet će kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, tjelesne nastave, povećanju broja djece koja bi se bavila sportom s većom ponudom nastavnih i izvannastavnih aktivnosti te razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, istaknuo je ljetos gradonačelnik Krulčić.

Podsjećamo kako u dijelu financiranja, uz ova sredstva, na temelju suglasnosti Grada Pazina, tvrtka Pazin- sport kreditno se zadužila za 2,5 milijuna kuna, a Nogometni savez županije Istarske sufinancirao je izgradnju s 601.468,86 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa