riječki profesor:

'Cijeloj Hrvatskoj se može dogoditi Petrinja, samo Istri ne'

0
Područje Petrinje pogodio je 6. siječnja još jedan, prilično jak potres (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Područje Petrinje pogodio je 6. siječnja još jedan, prilično jak potres (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

"Osim Istre, čitava se Hrvatska nalazi na pojedinim rasjedima. Mada, kad su jaki udari, i susjedna područja itekako mogu pretrpjeti oštećenja tako da od opasnosti i oštećenja uzrokovanih potresima nije izuzet ni jedan dio Hrvatske", ističe Željko Arbanas, redoviti profesor i šef Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta u Rijeci za Novi list.

 

Uz interventne timove, humanitarne ekipe, kao i sve veći broj volontera, na Banovini se nalazi i ekspertna skupina stručnjaka Građevinskog fakulteta Rijeka. Oni su započeli možda i najvažniji posao za budućnost ovog danas i u građevinskom smislu devastiranog kraja: studije što će uz analizu šteta koje je potres prouzročio u tlu i na njemu krenuti u stvaranje podloga temeljem kojih će se, nadamo se u najskorije vrijeme, krenuti u obnovu graditeljskog fonda gradova i sela tog dijela Hrvatske.

Tim predvodi prof. dr. Željko Arbanas, redoviti profesor i šef Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta u Rijeci, ujedno i aktualni potpredsjednik ICL-a europske strukovne skupine za klizišta, javlja Novi list.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa