Nakon poplave i tuče, požar! Izgorio krov kuće u Nedešćini (foto)

0
Požar kuće kraj igrališta u Nedešćini
Požar kuće kraj igrališta u Nedešćini

Požar krovišta kuće blizu igrališta u Nedešćini uspješno je ugašen 2. siječnja kasno navečer. Bio je to vrhunac kataklizmičke noći koju su proživjeli pripadnici labinskih interventnih službi koji su se morali boriti s više nepogoda na više 'frontova'.

Na terenu u Nedešćini bila su tri vozila i veći broj vatrogasaca, koji su morali biti preusmjereni s prijašnjih intervencija zbog poplava. Kako smo doznali u labinskom JVP-u, dva puta su intervenirali zbog poplave na Kapelici no kako je došlo do požara kuće u Nedešćini, ljudi su morali biti preusmjereni te su morali aktivirati tzv. 'pasivu', to jest vatrogasce koji nisu bili na dužnosti. Osim poplava i požara, Labinštinu je navečer pogodila jaka tuča, pa se cijeli krajolik zabijelio, stvorivši teškoće u prometu.

 

Na mjestu događaja osjetili smo jak miris paleži, pomiješan s mirisom nafte, a gazili smo po nekoliko centimetara visokoj crnoj 'bljuzgi'. Vatre više nije bilo, ali još je uvijek trajalo utvrđivanje uzroka te nesreće, pa su vatrogasci i ostali bili prilično zauzeti. Stradao, kako smo neslužbeno doznali, nije nitko.

Na kući novije gradnje bio je vidno oštećen krov. Manje grupe mještana stajale su po strani, a jedan od njih rekao nam je da je najvjerojatnije 'nešto škopjalo' te da na gornjem katu nije bilo struje. Spominjao se i mogući udar groma.

Već i sam dolazak u Nedešćinu nije bio jednostavan, jer su dijelovi ceste bili potpuno prekriveni gradom. Kod Plodina su bila prava jezera, pa se jedva prolazilo, a na glavnom prometnom pravcu za Rijeku, kod skretanja za Nedešćinu, takve nakupine grada, da je scena podsjećala na neku sporednu cestu u gorskim predjelima. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa