Objavljena javna nabava za Dom za starije u Pazinu

0
Plan doma
Plan doma

Dana 29. prosinca u elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN)  objavljena je Dokumentacija o nabavi za postupak javne nabave za Izvođenje radova na izgradnji I. faze Doma za starije osobe i centra za pružanje  izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin na ovom linku.

U prvoj etapi izgradit će se veći dio zgrade koji obuhvaća prostor Centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, prostore koje će koristiti isključivo Dom za starije osobe, sve zajedničke prostore, smještajne kapacitete za 52 korisnika, pomoćne prostore koji su potrebni za uslugu pomoći u kući za 90 korisnika te poludnevnog boravka za 30 korisnika. Osim toga, izvest će se prilazna cesta, prostor parkirališta i internih prometnica ispred glavne zgrade te interna prometnica širine 4,5 m s jugoistočne strane čestice, kao i slobodne zelene površine hortikulturno uređene i šetnicama za boravak korisnika na otvorenom.

Ova nabava dio je projekta „SOS – skrb o starijima“ koji se planira financirati iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poziv KK.08.1.3.04 „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije - druga faza. Projekt je uspješno registriran u sustavu „eFondovi“, zaprimljena je obavijest o prihvatljivosti projekta te je u tijeku donošenje odluke o financiranju.

Projekt „SOS – SKRB O STARIJIMA“ nastao je iz potrebe Gradskog društva Crvenog križa Pazin (GDCK) da kao jedini pružatelj izvaninstitucijskih socijalnih usluga za starije osobe u Gradu Pazinu i Središnjoj Istri (8 općina u okruženju: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi, Tinjan i Žminj) ojača svoje infrastrukturne kapacitete i time uspostavi kvalitetniju mrežu socijalnih usluga.

Zahvaljujući partnerstvu s Gradom Pazinom, projekt se prijavio u sklopu izgradnje objekta dvojne namjene: "Dom za starije osobe i centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin", koji Grad namjerava izgraditi na području bivše vojarne "Veli Jože", u širem centru grada. Prostori koje će koristiti ''Centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin'' unutar spomenutog objekta, bit će smješteni u prizemlju zgrade. Procijenjena vrijednost nabave radova iznosi 29.000.000 kn (bez PDV-a), a rok za dostavu ponuda je  8. veljače 2021. godine do 12 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa