Opet potres, ovog puta osjetila ga i Istra: 'Krevet se počeo tresti'

0
Potres se osjetio i u Puli
Potres se osjetio i u Puli

Potres koji je danas zahvatio Petrinju osjetio se i u Istri, točnije u Puli, Starom Labinu i Raši. Čitatelj iz Labina javlja da se u jednom trenutku počeo tresti krevet, te da je Stari Labin nakratko ostao bez struje. U Raši se također osjetilo podrhtavanje, te kraće vrijeme nisu radile telefonske veze. Ženi u labinskom naselju Kature popadala je odjeća koju je sušila na terasi.

"Službenih prijava nije bilo. Nemamo ni informacija da je negdje bila neka šteta. Čuli smo samo od neformalno od ljudi, da su ga osjetili oni koji žive na trećem, četvrtom ili višim katovima", kazao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin Darko Vitasović.

 

U pulskoj JVP su nam također rekli da nemaju nikakvih dojava o štetama. Saborska zastupnica Katarina Nemet iz Novigrada na svom je Facebook profilu objavila da se potres osjetio u Novigradu, a ispod njene objave, uz potvrdu o sličnim iskustvima, neki su objavili da se u Dajli nije osjetio. Pazinjani i ostali žitelji centralne Istre, sudeći prema objavama na društvenim mrežama, potres su osjetili.

"Ako smo se mi prepali u središnjoj Istri, kako je tek na sisačkom području gdje je sam epicentar...Riječ je o potresu koji je značajno jači u odnosu na zagrebački iz ožujka", komentirali su iz Istrameta. Istarski vatrogasci odlaze u pomoć kolegama u Petrinju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa