Evo što se sve radilo u umaškom Učilištu

0
EDIT-Projektni tim učilišta
EDIT-Projektni tim učilišta

U godini prepunoj izazova, Učilište Umag se prilagođavalo zadanim uvjetima te je organiziralo nastavu u klasičnim učionicama kao i nastavu na daljinu – online. Pokazalo se da je usavršavanje djelatnica Učilišta u području primjene digitalne tehnologije u nastavi kroz  dva projekta Erasmus + KA1, ICT (POU)čavanje i BE.CO.ME., osnažilo kompetencije POU tima za korištenje digitalnih resursa i online komunikacijskih platformi te su u proljetnom semestru tri tečaja stranih jezika završila online, a sukladno uputama ASOO,  i jesenski semestar privodi se kraju nastavom na daljinu, C modelom.

Tijekom 2020. godine završena su tri EU projekta: BE.CO.ME., Istarska mreža znanja, u kojem je Učilište Umag bilo partner „Diopter“ otvorenom učilištu iz Pule te nakon punih 18 mjeseci provedbe, uspješno je završen projekt ILUS.

Dana 19.11.2020. Učilište Umag potpisalo je ugovor za novi projekt pod nazivom EDIT (Skilled Instructional Designer in Adult Education).  Projekt će se provoditi tri godine u suradnji s europskim partnerima,  ustanovama za obrazovanje odraslih iz Estonije, Njemačke i Španjolske. EDIT će se provodi u sklopu programa Erasmus+ KA2 - Strateška partnerstva za inovacije, s ciljem stvaranja novog Kurikuluma za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih, što je naročito važno u vremenima sve češćeg izvođenja nastave na daljinu.

Tijekom godine uspješno je odrađena Dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju  s pesticidima, koja je predstavljala zakonsku obvezu za sve korisnike sredstava za zaštitu bilja, tijekom godine je čak 290 polaznika završilo ovu izobrazbu.

Formalne programe pohađalo je 86 polaznika i to na osnovnoškolskom obrazovanju za odrasle (7. i 8. razred), na srednjoškolskom programu za zanimanje prodavač (2 i 3. razred) i na programima osposobljavanja za barmene, samostalne knjigovođe, njegovateljice i masere te na verificiranim tečajevima stranih jezika.

 

Neformalne programe i radionice pohađalo je 148 polaznika, uključujući i novu edukaciju iz područja poduzetništva „Ready4business“. Riječ je o ciklusu radionica u okviru kojeg se na praktičnim primjerima i vježbama učilo o različitim modelima, vještinama i alatima koji su primjenjivi u poslovnom planiranju i digitalnom marketingu. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera edukacija je održana od 24. 11. do 10.12. 2020., voditeljice radionica bile su Antonela Frank Medica, univ.spec.oec., Tamara Sapanjoš, mag.oec., Lejla Rizvanović, mag.oec. te gostujući predavač Momir Dragišić, poslovni savjetnik i start - up mentor.

Webinari su donekle poslužili kao zamjena za popularna predavanja osobnog razvoja, koja se nisu mogla organizirati zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja. Prvi webinari su održani u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja te su se nastavili tijekom jeseni. Webinari su svojom raznovrsnošću i kvalitetom izazvali veliko zanimanje online posjetitelja/sudionika, kojih je bilo čak 163.

Najveće posljedice pandemije pretrpjele su aktivnosti Učilišta za treću životnu dob, gdje se realizirao minimum aktivnosti u malim grupama sa svega 58 polaznika tijekom cijele godine. No mora se istaknuti entuzijazam i volja plesne sekcije „Zvjezdice“ 50+  koje su cijelo ljeto vježbale na otvorenom što im je izuzetno dobro došlo u ovim tjeskobnim vremenima, te upornost polaznica tečaja engleskog jezika, koje su nastavile svoje učenje i ove jeseni. Učilište Umag završava 2020. godinu s ukupnom bilancom od 745 polaznika, što se u ovako složenim uvjetima rada može smatrati dobrim i poticajnim rezultatom za nastavak rada u slijedećoj godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa