Policija će sprječavati zlouporabu petardi

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

I ove godine policija će, već 27. godinu za redom, provoditi preventivnu akciju ''Mir i dobro''. Akcija će se provoditi od 15. prosinca do 10. siječnja, a sve kako bi se osiguralo povoljno stanje sigurnosti za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te kako bi se smanjio broj ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

 

Prošlogodišnji blagdani protekli su na području Istre u izrazito povoljnom ozračju pa tako nije zabilježen niti jedan događaj u kojem je netko ozlijeđen zbog uporabe pirotehničkih sredstva. Policija će i tijekom ovih božićnih i novogodišnjih blagdana provoditi određene aktivnosti kako bi se osiguralo povoljno stanje sigurnosti. U zonama vjerskih objekata te javnih prostora i objekata policijski službenici poduzimat će pojačane mjere sigurnosti, a na graničnim prijelazima i svim važnijim cestovnim pravcima osigurat će protočnost i sigurnost prometa.

Osim toga, policijski službenici će poduzimati radnje u cilju podizanje na višu razinu nadzora državne granice radi sprječavanja nezakonitog prelaska državne granice i suzbijanja svih oblika prekograničnog kriminala, a poduzimat će i aktivnosti kako bi se spriječila zlouporaba vatrenog oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstava, streljiva i ostalih sredstava čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa