Potpisan ugovor o dogradnji groblja u Lindaru

0
Andrej Licul i Renato Krulčić
Andrej Licul i Renato Krulčić

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za izvođenja radova za dogradnju mjesnog groblja u Lindaru, prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, između šest pristiglih ponuda, najpovoljnijom ocijenjena je ona ponuditelja Moles iz Labina. Tom prigodom je  9. prosinca  u Velikoj vijećnici Grada Pazina obavljeno javno potpisivanje Ugovora o izvođenju radova za dogradnju mjesnog groblja u Lindaru, između Grada Pazina i tvrtke Moles iz Labina, a koju zastupa Andrej Licul.

Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 632.000 kune (bez PDV-a), a ukupna cijena ponude iznosi 624.690 kn (bez PDV-a), odnosno 780.862,50 kn (s PDV-om). Sukladno odredbama Ugovora o izvođenju radova, izvođač Moles  uvest će se u posao u roku od 15 dana od dana potpisa Ugovora.

 

Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako je projektom predviđeno proširenje postojećeg mjesnog groblja Lindar za cca 500 m2 (maksimalna širina iznosi 18,68 m, a dužina 27,73 m) te kako je predmetnom dogradnjom planirano povećati kapacitet groblja za ukupno 60 grobnih mjesta i 7 grobnica. Novi dio groblja se nastavlja na postojeće groblje s njegove sjeverozapadne strane, a centralna staza novog dijela groblja nastavlja se na postojeću. Proširenje će se ograditi armiranim betonskim zidom, a na mjestima gdje se zid izvodi kao potporni zid, rubovi na vrhu izvest će se sa zakošenjima.  Zid će biti ukupne širine 20 cm, a maksimalne visine 120 cm od novouređene površine groblja. Svi radovi izvode na temelju Glavnog projekta i građevinske dozvole.

Naglasio je kako su sredstva osigurana Proračunom Grada Pazina za 2021. godinu, te kako se projekt sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategija“. Ugovor o financiranju je sklopljen između Grada Pazina i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 29. svibnja, a procijenjeni iznos potpore je 148.250 kuna.

Uz provedeni otvoreni postupka javne nabave za izvođenja radova, proveden je i postupak jednostavne nabave za odabir stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova. U provedenom postupku pristigle su tri ponude, a ugovor je sklopljen s trgovačkim društvom V.T.M. iz Poreča. Ugovorena vrijednost usluga iznosi 14.187,50 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa