Na pulskoj tržnici uručenje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

Svjetski dan turizma uz dodjelu certifikata Proizvod hrvatskog seljaka ove će se godine obilježiti 26. rujna na pulskoj Tržnici. Najavili su to 24. rujna na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i direktor Tržnice Renato Perc.

„I u ovim okolnostima Istarska županija i Grad Pula pokazali su se kao prvaci turizma u Hrvatskoj što prvenstveno treba zahvaliti svim turističkim djelatnicima, našim institucijama, a u ovom slučaju i našim vrijednim proizvođačima. Kvaliteta ponude Istre prepoznata je u Hrvatskoj i šire u svijetu i na ovaj način svi zajedno doprinosimo da bude još kvalitetnija i naravno da se rezultati, koji se ostvaruju, ponavljaju i poboljšavaju iz godine u godinu“, rekao je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek zahvalivši lokalnim proizvođačima na doprinosu da gastronomija Pule i Istre bude prepoznata i svojevrstan mamac za goste iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Ujedno je izrazio nadu da će iduće godine okolnosti s epidemijom koronavirusa biti bolje te kako će turistička sezona 2021. godine ipak biti uspješnija od ovogodišnje. Udruga hrvatskih tržnica osmislila je projekt dodjele certifikata lokalnim poljoprivrednicima, a pulska tržnica se prije devet godina uključila u taj projekt te svake godine certificiraju  poljoprivrednike čime dokazuju kako upravo ti poljoprivrednici uzgajaju voće i povrće u okolici Pule.

„Na taj način želimo privući sugrađane i kupce da kupuju zdravo i da kupuju lokalno jer su to proizvodi koji su jučer ubrani na našim njivama i već danas se prodaju na pulskoj tržnici“, kazao je direktor Tržnice Renato Perc. Svjetski dan turizma (27. rujna) ove se godine održava pod geslom Tourism & rural development / Turizam i ruralni razvoj.

„Tom temom željelo se naglasiti da turizam ima jedinstvenu sposobnost da vodi kompletan ekonomski razvoj. Turizam je taj koji pokreće dijelove Istre koja nisu turistička središta i veliki gradovi na način da se koriste njihovi proizvodi, da se očuva kulturna baština i tradicija proizvodnje, ali i konzumacije te se na taj način postiže razvoj tih dijeliva Istre. Upravo spoj turizma i ruralnog Svjetska turistička organizacija ove je godine željela naglasiti i promovirati“, zaključila je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Ove godine uručenje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka obilježit će se prigodnim programom na pulskoj Tržnici 26. rujna od 10 do 13 sati uz Serđa Valića, a program dodjele vodit će gastro znalac Budimir Žižović Žižo. Certifikat lokalnog proizvođača dobit će 21 poljoprivrednik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa