Luka Klapčić o razlozima izlaska iz Hrvatske narodne stranke

0
Luka Klapčić
Luka Klapčić

Luka Klapčić, vijećnik Općine Sv. Nedelja, od kolovoza više ne predstavlja Hrvatsku narodnu stranku - liberalni demokrati, čijoj je podružnici u Sv. Nedelji bio predsjednik, nego djeluje kao nezavisan vijećnik.

U HNS je pristupio 2013. godine na poziv pokojnog Ranka Švrake, bio je član županijske podružnice stranke te dvije i po godine njezin glasnogovornik. U Općinskom vijeću Sv. Nedelja ovo mu je drugi mandat. Naveo je tri razloga istupanja iz stranke: nezadovoljstvo radom županijske podružnice, nezadovoljstvo rezultatima koalicije s HDZ-om i loš rezultat stranke na izborima za Sabor.      

„Ulazak samo jednog našeg zastupnika u Sabor bio mi je signal da moram nešto promijeniti. Ušao je Predrag Štromar, kojega cijenim kao osobu i trenutačnog predsjednika stranke i mogu reći da je on kao ministar graditeljstva nakon sklapanja koalicije s HDZ-om imao rezultate, pogotovo u poticajnoj stanogradnji za mlade. I meni se ta koalicija u jednom trenutku učinila kao prava stvar, jer spriječili smo ponovne parlamentarne izbore i uštedjeli više od stotinu milijuna kuna, ali općenito su rezultati bili loši, a u Ministarstvu obrazovanja bili su nikakvi jer Škola za život nije uvedena. Na kraju ispada da je to ipak bila samo politička trgovina, kako se u medijima pisalo. Što se tiče rada županijske podružnice, bilo je neslaganja, ali ne i sukoba, pa je i moj izlazak prihvaćen mirno“, ispričao nam je.

Podružnica HNS-a Sv. Nedelja je njegovim izlaskom iz stranke praktički prestala postojati.

„Nakon sklapanja koalicije s HDZ-om došlo je do osipanja članstva, ali uspješno smo to pregrmjeli. Sada članovi kažu da će zatražiti ispisnicu i da će slijediti moj daljnji politički put“, kaže Klapčić.

O svom daljnjem političkom angažmanu kaže: „I dalje ću se politički angažirati koliko mi to vrijeme bude dopuštalo jer sam prije mjesec i pol dana postao roditelj. U općini Sv. Nedelja ću zasigurno djelovati, a možda i na razini županije. Vodim razgovore s nekim strankama, o čemu još ne bih izlazio u javnost. U svakom slučaju moja orijentacija je lijevo, lijevi centar i antifašizam“, ističe Luka Klapčić. (Tekst i foto: Robi Selan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa