Jedan od najboljih gitarista bivše države izlaže u Alvoni

0
Oto Rimele i Zoran Predin (foto: Primorske Novice)
Oto Rimele i Zoran Predin (foto: Primorske Novice)

Oni koji podjednako vole likovnu umjetnost i rock glazbu, u petak, 28. kolovoza imaju pravu poslasticu. U Galeriji Alvona u Labinu s početkom u 21 sat otvara se izložba slika Ota Rimelea, jednog od najboljih rock gitarista bivše Jugoslavije. Uz Zorana Predina bio je najistaknutiji član kultnog Lačnog Franza, a kada je krajem 80-ih prešao u slavni Laibach, u rock krugovima jače je odjeknuo samo prelazak Alena Islamovića iz Divljih jagoda u Bijelo dugme.

Oto Rimele će se u Alvoni predstaviti s 12 akvarelnih listova pod nazivom „More, nebo i ljestve“, realiziranih u kolovozu 2020. godine.

Nekadašnji gitarist Oto Rimele danas je poznatiji kao slikar, autor prostornih i zvučnih ambijenata, istraživač mentalnih dimenzija likovne ekspresije i zvuka. Nakon završetka dodiplomskog (1990.) i magistarskog (1992.) studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani, zapravo je cijeli svoj kreativni put posvetio istraživanju slikarske komunikacije i fenomena likovnih izražajnih mogućnosti.

Dobitnik je najvišeg priznanja u Republici Sloveniji, Nagrade Prešernovega sklada, za slikarstvo za 2003. godini  Osim slikarstvom bavi se grafičkim oblikovanje i scenografijom, te kao redovni profesor predaje na Pedagoškom fakultetu u Mariboru.

Za njim su brojne samostalne i skupne izložbe u znamenitim galerijskim prostorima. Izdvajamo samo nekoliko posljednjih: Pariz - Carrousel du Louvre, 2016. i 2017., Beč - Korotan Gallery, Berlin - Galerie B1, Schönberg, 2018. 2019.g. izlagao je u galeriji DDA Pratt Institute u Brooklynu, New York. Radovi Ota Rimelea dio su svjetske likovne baštine prisutni u brojnim najznačajnim muzejskim i galerijskim zbirkama. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa