SDP 'naribao' Kajina: Ne spominji više Mussolinija, mafiju ili Hitlera!

0
Ako Kajin ne promijeni retoriku, mi smo izgubljeni slučaj, žalio se jedan SDP-ovac
Ako Kajin ne promijeni retoriku, mi smo izgubljeni slučaj, žalio se jedan SDP-ovac

Istarski koalicijski partneri SDP, HSU i HSLS koji su podržali odbjeglog IDS-ovca Damira Kajina za župana, sutra će analizirati njegove odnedavne istupe i "naribati mu nos" zbog oštrih i nepromišljenih izjava poput usporedbe Furia Radina s Mussolinijem, piše Večernji list.

"Procijenit ćemo što nam je činiti. Imam svoje mišljenje o njemu, ali nije u redu da ga iznosim mimo partnera s kojima smo u koaliciji. No Kajinu mora biti jasno da ne može postupati po principu ˈšto na umu, to na drumuˈ niti se kampanja može odrađivati na emocijama", kazao je jedan od koalicijskih partnera aludirajući na to da se Kajinov nastup svodi uglavnom na kritiku bivšeg šefa Ivana Jakovčića. Doveo je tako šef SDP-a Zoran Milanović, koji je inzistirao na Kajinu kao kandidatu, lokalne organizacije u nezahvalan položaj.

Pokajali se zbog Kajina

"Pokajali se zbog Kajina", naslov je teksta u novom broju Globusa u kojem je navedeno kako se neki SDP-ovci danas pitaju koliko je zapravo bilo pametno podržati Kajina za istarskog župana. Ako on već sada, dakle prije početka kampanje za lokalne izbore, ovako javno nastupa, kako ce tek onda izgledati njegove izjave kad počne prava kampanja? Bojim se da smo u problemima, požalio se jedan dužnosnik SDP-a novinaru Globusa.

Prema pisanju Večernjeg lista, Kajin je "packe" dobio i od SDP-ovca  Peđe Grbina koji nam je rekao da ga je upozorio kako mu je javna komunikacija neprihvatljivo oštra. "Na sastanku u petak pričat ćemo, među ostalim, i o istupima svih u našoj koaliciji pa tako i Damira Kajina. Iako Kajin nije Furija Radina direktno usporedio s diktatorom Benitom Mussolinijem, jasno ćemo mu kazati da se kloni bilo kakvih usporedba svojih političkih protivnika s Mussolinijem, Hitlerom i sličnima. To nije smio učiniti i to sam mu i rekao. Isto tako smatram da je njegova usporedba Ivana Jakovčića s mafijaškim šefovima malo preteška, iako je sigurno da je Jakovčić u nekim poslovima bio u teškim sukobima interesa", rekao je kandidat za gradonačelnika Pule Peđa Grbin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa