Miletić: Pula je uvijek bila i bit će središte Istre; Krulčić: Učinit ću sve da zadržim status Pazina kao sjedišta

0
Sjedište županije treba biti Pula ili Pazin? (Screenshot: Google Earth)
Sjedište županije treba biti Pula ili Pazin? (Screenshot: Google Earth)

Nakon što je u javnost izašla vijest kako je IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić uputio u saborsku proceduru prijedlog da Pula kao najveći istarski grad postane i sjedište Istarske županije, uslijedile su burne reakcije s raznih strana.

Na mogućnost ove promjene prvi je službeno reagirao istarski HDZ-a, koji se žestoko obrušio na Boljunčića prozivajući da svojim izjavama obmanjuje javnost te ga uz to, koristeći priliku, pozvao da se očituje o neispunjenim predizbornim obećanjima koalicije.

U početku nešto pomirljiviji i suzdržaniji, svoje je stajalište iznio i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je za izjavio kako će Pazin ostati sjedište županije no isto tako napomenuo je da unutar iste obitelji mogu postojati različita mišljenja, aludirajući na stav svog stranačkog kolege Valtera Boljunčića.

Istarski HDZ i pazinski gradonačelnik složni: Pazin ostaje sjedište županije!


Na svojoj Facebook stranici istarski.hr je u anketi postavio pitanje čitateljima da se izjasne koji bi po njima grad trebao biti sjedište. U toj je anketi Pazin dobio 54% glasova čitatelja, što, ako ništa drugo pokazuje da je Pazinjanima više stalo do toga da njihov grad ostane sjedište županije.

Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Bitka za status ili spin IDS-a?

"Dragi FB prijatelji, pozivam vas da date podršku Pazinu na ovoj anketi te da već na prvom koraku ostvarimo svi zajedno pobjedu za Pazin", zatražio je potporu naših čitatelja pazinski gradonačelnik Krulčić te se na potpori unaprijed svima zahvalio. "Iako poštujem svačije mišljenje, još čvršće stojim iza svojega, a to je da će mi interesi Pazina i njegovih stanovnika biti uvijek najvažniji", napisao je Krulčić na svom Facebook profilu i uz to dodao kako će napraviti sve što je u njegovoj moći da zadrži status Pazina kao sjedišta Istarske županije.

Miletić je s druge strane na svom Facebook profilu jasno napisao svoje mišljenje: "Za mene dileme nema - Pula je uvijek bila i bit će središte Istre".

Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook

Osim gradonačelnika dvaju gradova, pitanje treba li sjedište županije biti Pazin ili Pula, na portalima i na Facebooku razvilo je mnoge rasprave no možda najviše vrijedi izdvojiti komentar s portala ipazin: "Boljunčić (IDS) će se boriti da Pula postane glavni grad, u tome neće uspjeti pa će kriviti SDP prije lokalnih izbora. Krulčić (IDS) će se ˈizboritiˈ da Pazin ostane glavni grad županije i hvaliti kako je uspio u tome prije lokalnih izbora. Promjene neće bit, a niti priče o bitnim temama. Klasični spin IDS-a. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa