Policiji predali arsenal oružja: Ručne bombe, tromblonske mine, puške, streljivo..

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave istarske su 15. siječnjaod tri osobe preuzeli veću količinu oružja i streljiva. Na području Pule, jedna osoba predala je ručnu bombu, a druga 15 komada streljiva, dok je na području Poreča jedna osoba predala automatsku pušku, tri okvira za automatsku pušku, dva nastavka za tromblonske mine za automatsku pušku, nož za automatsku pušku, dvije ručne bombe, jednu tromblonsku minu, četiri punjenja za tromblon i ukupno 268 komada raznog streljiva, izvijestila je istarska policija.

Policija poziva građane: Riješite se oružja bez sankcija

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa