Kajin: Ja spavam s Talijankom, nemojte mi ulaziti u spavaću sobu!

0
Damir Kajin
Damir Kajin

"Nećete me posvađati s Talijanima. Moja žena je Talijanka. Ja svaki dan spavam s Talijankom. Ja živim s Talijankom i nemojte mi ulaziti u spavaću sobu", odgovorio je Damir Kajin na Radinove i Jakovčićeve optužbe.

"Imputirati mi da sam Talijane u Istri nazvao fašistima može samo Jakovčić. To se ne usuđuje ni Furio Radin", rekao je Kajin na konferenciji za medije 15. siječnja u Pazinu. Kajin je poručio kako ga nitko neće ne posvađati ni s Talijanima, ni sa Srbima, ni sa Slovencima, ni s ostalim manjinama. "Sjedio sam na stepenicama kada su iseljavali vojne stanare, a vi ste grabili imovinu, stanove, sela , posjede i latifundije", odgovorio je Kajin na optužbe, dodajući kako je 2000. godine nagradu HHO-a Miko Tripalo, ali i nagradu Nikole Tesle za očuvanje položaja i identiteta Srba u Hrvatskoj te kako pripadnici manjina jako dobro znaju što je on učinio za njih.

Talijanskoj manjini zamjenik župana

Ono što tražim je izmjena statuta Istarske županije kako bi se uskladio sa zakonom u smislu da se talijanskoj manjini osigurao treći zamjenik župana, a koji bi se birao među pripadnicima te manjine i to u neposrednim izborima kao što će se birati župan", rekao je Kajin dodajući kako bi bio put u dodatnu demokratičnost.

Kajin još jednom priznao Radinu da je puno napravio za talijansku zajednicu. "Ne priznajem da je napravio više od mene", dodao je.

"Mi nemamo novaca za medije i PR agencije, ali znamo da ćemo pobijediti jer je naša ideja ona koja oslobađa Istru od straha i nepotizma. Znamo da se izbori ne mogu kupiti", naglasio je još jednom Kajin ponavljajući izjave sa proteklih konferencija. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa