Općina Medulin

Održan sastanak s ugostiteljima i trgovcima s Osipovice

0
Na sastanku  u Općini Medulin
Na sastanku u Općini Medulin

U Općini Medulin 23. srpnja održan je koordinacijski sastanak između načelnika Općine Medulin Gorana Buića, zamjenika načelnika Damira Demarina i stručnih službi s načelnikom Policijske postaje Pula Vjekoslavom Vukšićem, direktorom Turističke zajednice Općine Medulin Encom Crnoborijem, direktorom Med Eko servisa d.o.o. Edom Krajcarom, direktorom Buže d.o.o. Aleksanderom Vojakom, direktorom Crnog vjetra d.o.o. Aleksandrom Hinićem sa ugostiteljima i trgovcima koji svoju djelatnost obavljaju na Osipovici.

Cilj sastanka bio je dogovor uoči predstojeće turističke sezone i uspostava reda, suradnje i kvalitetnog rada na području općine Medulin. Sastanak je održan na temu poštivanja komunalnog reda na području najfrekventnije šetnice u općini Medulin, Osipovice.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić prvi je pozdravio sve prisutne te istaknuo zadovoljstvo zbog velikog odaziva. Naveo je kako je usprkos epidemiji uzrokovanoj virusom Covid – 19, trenutna situacija na području općine Medulin u odnosu na druga područja, zadovoljavajuća.

Istaknuo je problematiku nepropisnog odlaganja otpada, nepropisnog izlaganja proizvoda kao i neugodno „povlačenje za rukav“ koje će, na traženje prisutnih, za posljedicu imati pojačani nadzor i kažnjavanje. Naglasio je da je želja Općine Medulin omogućiti svima kvalitetan i uspješan rad ali uz provođenje reda i suradnju javnih i privatnih partnera na zadovoljstvo svih a što je posebno bitno u ovoj specifičnoj sezoni.  

Direktor Turističke zajednice Enco Crnobori zahvalio se svim ugostiteljima i trgovcima na uloženom trudu kako bi se tekuća sezona, koja je u mnogočemu specifična, provela na najbolji mogući način. Naveo je da se Općina Medulin po broju gostiju trenutno nalazi na 60% u odnosu na prethodnu 2019. godinu te izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i tijekom kolovoza i rujna, a što će uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Kao najveći problem u podizanju kvalitete turističke ponude u općini Medulin, iznio je problematiku prikupljanja i odvoza smeća na Osipovici, kao najfrekventnijoj lokaciji na području općine Medulin, te prodaju šarolike robe široke potrošnje na neprimjeren i nepropisan način na samoj šetnici.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalnu izgradnju i  održavanje Goran Peruško, pozdravio je sve prisutne te izjavio da je trenutna situacija u vidu poštivanja komunalnog reda zadovoljavajuća, međutim da se zbog neodgovornih pojedinaca ruši cjelokupna slika destinacije Medulin. Poziva sve prisutne da svojim angažmanom i savjesnim poslovanjem, u vidu odlaganja otpada i prodaji robe široke potrošnje, postupaju kao partneri Općine Medulin, a sve u cilju podizanja imidža općine Medulin kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Marko Cukon pozdravio je sve prisutne te istaknuo da unatoč neizvjesnoj turističkoj sezoni, Općina Medulin je u sklopu svojih proračunskih mogućnosti osigurala da se cijena korištenja javnih površina i pomorskog dobra te opreme u vlasništvu Općine Medulin, tijekom 2020. godine umanji za 50% na taj način Općina Medulin pokazuje svoju aktivnu ulogu u prevladavanju poteškoća u trenutnoj turističkoj sezoni.

Nakon uvodnog dijela, otvorena je rasprava između svih sudionika, nakon koje su jednoglasno zauzeti stavovi da se na predmetnoj mikrolokaciji treba puno više brige voditi o odlaganju i odvozu svakodnevnog smeća, na najmanju moguću mjeru smanjiti prekomjerna razine buke te sve planirane aktivnosti organizirati sukladno epidemiološkim preporukama propisanim od strane nacionalnog stožera civilne zaštite.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa