"Ljevičar“ Langer svirao s ustaškom zastavom na bini

0

Ukoliko postanete župan hoće li Marko Perković Thomspon moći pjevati u Istri ili će mu to i dalje biti zabranjeno, bilo je jedno od pitanja novinara upućeno Damiru Kajinu, SDP-ovom kandidatu za župana na konferenciji za novinare, održanoj 11. siječnja u Pazinu.

„To ovisi o gradovima, ali dok netko veliča fašističku ideologiju, nema što svojim nastupom provocirati Istrijane. O svakome sve najbolje, ali ne može netko izaći na binu i pozdraviti 'Za dom spremni'“, odgovorio je Kajin.

No, to svojedobno nije smetalo Bruni Langeru, kojem je Kajin, u slučaju pobjede, namijenio važnu ulogu u županijskoj vlasti. Iako Kajin za Langera kaže da je uvjereni ljevičar, fotografija koju nam je ustupio jedan čitatelj to baš ne pokazuje.

Na crno-bijeloj fotki nepoznatog autora snimljenoj na koncertu Atomskog skloništa, održanom početkom 90-ih godina prošlog stoljeća na pulskom Forumu, vidi se da Langeru uopće nije smetala ustaška zastava s natpisom „Za dom spremni“.

Nakon što je Furia Radina usporedio s Mussolijem, i ušao u politički savez s basistom koji svira ispod ustaške zastave, a mnogo prije toga homoseksualce usporedio s pedofilima, novinari s nestrpljenjem očekuju Kajinovu sutrašnju konferenciju za novinare. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa