Veljko Ostojić: Kajinove optužbe obične su budalaštine

0
Veljko Ostojić (Foto: Večernji list)
Veljko Ostojić (Foto: Večernji list)

Unatoč nikad jačim trvenjima između SDP-a i IDS-a, ministar turizma, ideesovac Veljko Ostojić s premijerom Milanovićem, prema vlastitim riječima, surađuje izuzetno dobro „Mogao bih reći odlično. A uvjeren sam i da će se odnosi SDP-a i IDS-a vrlo brzo vratiti na zavidnu, prijašnju razinu“, rekao je Ostojić za Večernji list.

Za izjavu bivšeg stranačkog kolege Damira Kajina, koji ga je javno prozvao da se kao direktor naputovao na trošak tvrtke Brijuni Rivijera, Ostojić nema tako lijepih riječi.

– Ma to su obične budalaštine. Neka se Kajin malo potrudi i pogleda moje putne naloge u Brijuni Rivijeri, pa neka se onda javi. Naći će možda jedan ili dva – kaže Ostojić, koji je nekoliko godina bio na čelu te tvrtke. Dojučerašnji ideesovac Kajin aktualnog ministra turizma javno je s malih ekrana “očešao” rekavši i da je projekt Brijuni Rivijera, najavljivan kao jedan od najvećih svih vremena u hrvatskom turizmu, zapravo neostvariv i promašen.

Ideja je, inače, starija od desetljeća. Iznjedrio ju je upravo vrh IDS-a, predviđa gradnju luksuznih turističkih objekata i posao za 2000 ljudi, ali, uistinu, godinama stoji praktički na mrtvoj točki. Ministar Ostojić nema dvojbi da je takvo što potrebno istarskom i hrvatskom turizmu. No, veli, mora se biti svjestan činjenice da su se okolnosti na globalnom financijskom tržištu promijenile u odnosu na vrijeme otprije četiri, pet godina. Toj činjenici bi, stoga, trebalo prilagoditi i natječajne uvjete.

Prema Brijuni Rivijeri nema, veli, posebnih sentimenata. To je, kaže, projekt kao Kupari ili neki drugi vojni kompleksi koje se želi staviti u turističku funkciju. O političkim interesima, koji se od začetka prelamaju oko Brijuni Rivijere, pak, ne želi nagađati. No, posve je jasno da zahlađenje na relaciji SDP – IDS može samo dodatno zakomplicirati i otegnuti realizaciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa