Ladonja i službeno najavila predizbore 2013.

0
Ivo-Uccio Miletić i Zoran Milijašević
Ivo-Uccio Miletić i Zoran Milijašević

U prostorijama Ladonje u Puli 7. siječnja održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali Ivo-Uccio Miletić, glavni tajnik stranke i Zoran Milijašević, član predizbornog tajništva zadužen za odnose s javnošću.

Rečeno je kako Ladonja ostaje dosljedna svojim načelima i u suradnji s građanima raspisuje predizbore, za funkcije župana i gradonačelnika Pule.

Kandidati mogu prijaviti svoju kandidaturu od danas do 29. siječnja 2013. godine. Kandidat koji se želi prijaviti za mjesto gradonačelnika Pule mora prikupiti minimalno 200 potpisa potpore građana s područja grada Pule, a kandidaturu  župana  valja prikupiti najmanje 500 potpisa s područja Istarske županije.

Kandidat se može kandidirati samo na jednu funkciju - za gradonačelnika ili župana, i to je novost ovih predizbora, ističu iz Ladonje.

Kampanja će biti organizirana tijekom ožujka, a kanidati na predizborima imat će mogućnost svoje stavove i programe predstaviti na  okruglim stolovima i susretima s građanima, koje će organizirati predsjedništvo predizbora.  Svi skupovi bit će organizirani po načelu  „jednaka prava za sve“.

Sve informacije o postupku glasovanja bit će objavljene na službenim web stranicama www.ladonja.org i službenoj facebook stranici, gdje će birači moći pronaći sve informacije. Konačne rezultate i pobjednike predizbora objavit će se nakon 28. ožujka 2013. godine.

Pravo na kandidaturu i glasovanje u preizborima imaju svi građani Istarske županije koji će do lokalnih izbora u svibnju navršiti punoljetnost.

„Pozivamo sve građane bez obzira na stranačku pripadnost da se kroz aktivno uključivanje koje Ladonja od početka zagovara, odazovu i odaberu najboljeg kandidata koji će ih predstavljati na predstojećim lokalnim izborima“, rekao je Milijašević.

Ivo-Uccio Miletić se osvrnuo na aktualnu političku situaciju u Istri. „Ovo što Ladonja organizira građani prepoznaju kao demokratski model predizbora, za razliku od igrokaza IDS-a koji klasične unutarstranačke izbore bezuspješno pokušava prikazati kao Ladonjine predizbore te na taj način ponovo obmanjuje javnost“, rekao je.

„Ako proanaliziramo aktualnu situaciju na istarskoj političkoj sceni, u ovom trenutku postoje dva kandidata koji još uvijek ne iznose nikakve konkretne projekte i programe, nego zamaraju građane vlastitom samopromocijom i međusobnim blaćenjem dok Istra sve dublje tone u neizvjesnost.

Jedan od kandidata priznaje da je Istra u letargiji već dvadeset godina, koliko je njegova stranka i na vlasti. Dok se dio druge stranke buni što nemaju svog kandidata, iako su prije nekoliko mjeseci  potpisali koaliciju kojom su odustali od vlastitog kandidata i funkcije gradonačelnika Pule i istarskog župana prepustili koalicijskim partnerima“, rečeno je na konferenciji.

„Dok Ladonja ostaje jedina stabilna i dosljedna politička opcija u Istri, građani se sve češće pitaju tko je tu lud, a tko zbunjen“, zaključio je Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa