Istarska stranka umirovljenika neće podržati Kajina

0
Zdenko Pliško
Zdenko Pliško

Istarska stranka umirovljenika neće podržati Damira Kajina u kandidaturi za župana, jasan je stav koji su 7. siječnja u Puli iskazali članovi te stranke na čelu s predsjednikom Zdenkom Pliškom.

Kako je Pliško pojasnio, žele se ograditi od Kajinovih izjava u kojima govori da ga svi umirovljenici u Istri podržavaju. „Ovom prilikom želimo istaknuti da Kajin nema podršku svih umirovljenika. Između ostalog, razočarao nas je kad je isti tren bio spreman boriti se za svoju fotelju nauštrb umirovljenika“, istaknuo je Pliško te još jednom napomenuo da se s Kajinom nikada nisu dogovarali o zajedničkom izlazu na izbore.

„Naši su ciljevi jasni. No nije jasno što su njegovi s obzirom da još nije ponudio program. Što Kajin nudi umirovljenicima?“, pita se Pliško koji je ogorčen i činjenicom da Kajin ni jednom riječju u svojim istupima nije osudio poskupljenje kruha i mlijeka kao ni povećanje plaća djelatnicima državnih firmi, a sebe naziva „pučkim tribunom“.

Time je, veli Pliško, razočarao sve one koji su mislili da je za pravdu, no onaj jedan dan kada je otišao u mirovinu bilo je, smatra, jasno koliko je solidaran s ostalim umirovljenicima. „Nismo zadovoljni njegovim javnim djelovanjem. Njegovo vrijeme je prošlo“, stav je Istarske stranke umirovljenika koji su razgovarali s IDS-om i s tom strankom, ističu, imaju samo pozitivna iskustva.

„Nastavit ćemo surađivati s njima, a od njihova kandidata Valtera Flega očekujemo puno jer je mlad, školovan i kompetentan. Napravio je puno za umirovljenike u Buzetu koji sada ima Dom za starije i nemoćne osobe bez pomoći države“, rekao je Pliško i na kraju rekao kako smatraju da je najbolji kandidat za župana te mu daju punu podršku dok Kajinu poručuju da ne „pljuje u pjata iz kojeg je do jučer jeo“. (Tekst i foto: Paola Albertini)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa