Porečki HSU-u ne želi Kajina za župana

0
HSU Poreča: Biramo suradnju s IDS-om i podržat ćemo njihovog kandidata za župana
HSU Poreča: Biramo suradnju s IDS-om i podržat ćemo njihovog kandidata za župana

"Kajin je istrošen, mi želimo mladog i obrazovanog čovjeka za župana. Podržati ćemo kandidaturu IDS-ovog kandidata Valtera Flega", jedinstven je to stav porečke podružnice HSU-a kojeg su iznijeli predsjednik Antun Tomičić te dopredsjednik i član županijskog odbora Oreste Cossetto.

Naime, porečki HSU je na konferenciji za novinare 4. siječnja izrazio veliko nezadovoljstvo odlukom županijskog HSU-a da za župana podrži Damira Kajina.

"Očekivao sam da u demokratskoj raspravi zauzmemo stavove u županijskoj organizaciji, no, rasprava je izostala, a izostali su i konkretni zaključci i stavovi", rekao je Cossetto. Iznenadilo me je stoga, kaže Cossetto, da su Silvano Hrelja i Radovan Cvek dali javnu podršku Damiru Kajinu.

"Ti nastupi su nas iznenadili i osjećamo se prevarenima jer je Županijska organizacija nastupila bez formiranih stavova svog članstva", kazao je Cossetto. Prema njegovim riječima, donošenje tako značajnih odnosa "post festum" je omalovažavanje stavova temeljnih organizacija HSU-a. Do sada su, rekao je Cossetto, već postojala krizna razdoblja u odnosima sa Županijskom organizacijom iz istih razloga. "Ne možemo se složiti s takvom praksom", zaključio je Cossetto.

Porečki HSU odgradio se od stavova svoje Županijske organizacije
Porečki HSU odgradio se od stavova svoje Županijske organizacije
"Mi biramo suradnju s IDS-om jer imamo pozitivno iskustvo koaliranja s IDS-om. U tom smo razdoblju postigli jako puno za porečke umirovljenike", kazao je Nino Basanić. Prema njegovim riječima, izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe, Dnevni boravak, Gerontološki centar, prostor Kluba Galija samo su neki od rezultata te uspješne suradnje i mišljenja je da porečki HSU nema razloga tražiti drugog partnera.

"Ograđujemo se od stavova Županijske organizacije jer nam takvi stavovi remete suradnju sa sadašnjim koalicijskim parterom. S IDS-om smo postigli puno i tu suradnju želimo nastaviti. I dalje ostajemo članovi HSU-a, ali želimo da se ponašanje stranke po pitanju donošenja strateških odluka, promijeni. Očekujemo demokratsku raspravu i iznošenje mišljenja, a ne želimo da se stavovi donose na ovakav način", zaključili su u porečkom HSU-u.

Umirovljenike predstavljaju Cvek i Hrelja, a ni jedan od njih dvojice nije u mirovini

"Nas u Istri predstavljaju dva čovjeka, a ni jedan od njih nije umirovljenik. Nit je Hrelja umirovljenik, nit je Cvek umirovljenik", bila je to jedna od zanimljivih izjava porečke podružnice HSU-a. Iz porečkog HSU-a poručili su, također, kako su njihovom županijskom vodstvu, ovakvim vođenjem politike, umirovljenici očito u drugom planu.

"Mi smo gradska organizacija, koja od prvog do posljednjeg u svom članstvu ima samo umirovljenike i njihovi smo politički predstavnici i zastupamo njihove interese, a mislimo da se to u županijskoj organizaciji ne radi", mišljenja su u porečkom HSU-u. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa